DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Már nem szörnyű, csak nem jó” – Wolff az átalakított autóról

A Mercedes F1-es főnöke szerint ugyan előreléptek az új csomaggal, de még az áttörést nem érték el: a kulcs a megfelelő beállítások megtalálása lehet.

Monacóban debütált a Mercedes várva várt nagy fejlesztési csomagja, amely többek között a korábbinál jóval szélesebb oldaldobozokat és új futóművet is tartalmazott. A megújult W14-essel Lewis Hamilton a negyedik, George Russell pedig az ötödik helyen futott be a félig esős futamon – igaz, utóbbi a dobogóra állhatott volna, ha nem követ el egy hibát.

Amikor Toto Wolff csapatfőnököt arra kérték, hogy véleményezze az új fejlesztéseket, így felelt: „Nagyon nehéz értékelni, mert szerintem ott voltunk a csatában az Aston Martinnal és a Ferrarival, azt mondanám. Ami a pozitívum és biztató lehet, hogy soha nem mentünk jól itt. Három tizedre voltunk a pole-tól, tavaly ez hat tizedmásodperc volt” – idézi Wolffot a Motorsport.com.

f1-russell-mercedes-monaco



„Tavaly szörnyű volt az autó, most pedig azt mondják a pilóták, hogy nem jó. Szóval léptünk egyet a jellemzés terén. Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk. Barcelonába megyünk, ott további adatokat gyűjtünk. Ez egy új alap. Nem számítok rá ott sem, hogy lehagyjuk az Astont és a Ferrarit.”

A Mercedes-vezér azt is kiemelte, hogy sokat nyerhetnek még azzal, ha megtalálják az optimális beállításokat az új csomaghoz: „Ez leginkább arról szól, hogy megértsük, mit csinál most az autó és hogyan tudjuk beállítani. Nagyon jók vagyunk abban, hogy ezt csiszoljuk, ha már eldöntöttük a fejlesztési irányt. Még a régi csomaggal is, ami nem volt túl jó – az előző szezon elején konkrétan borzalmas volt –, sikerült egy elég domináns győzelmet aratnunk Interlagosban. Szóval oda fogunk érni.”

Wolff arra is rámutatott, hogy Monacóban a pénteki napon tűntek a legerősebbnek, ám ahogy javult a pálya tapadása, úgy lett némileg rosszabb a teljesítményük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: