DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 1. csütörtök

W14

„Már nem szörnyű, csak nem jó” – Wolff az átalakított autóról

A Mercedes F1-es főnöke szerint ugyan előreléptek az új csomaggal, de még az áttörést nem érték el: a kulcs a megfelelő beállítások megtalálása lehet.

részletek

Nem csak az oldaldoboz új a Mercedesen

A kevésbé látható padló és a jól megfigyelhető első felfüggesztés is a monacói fejlesztési csomag része. A számítások szerint néhány tizedmásodperc gyorsulást ér az új specifikáció a hercegségben.

részletek

Elfogadhatatlan a W14 viselkedése – Wolff

Egy év alatt gyakorlatilag csak a pattogás kiküszöbölése terén lett jobb a Mercedes – véli az F1-es csapatfőnök. Különösen a teljesítményük ingadozása bosszantó.

részletek

„Jobb harci gépezet” – ezért tért vissza Allison

A technikai igazgatói posztra visszatérő F1-es szakember elmagyarázta, miért döntött a csere mellett Mike Elliott-tal. Beszélt a W14 erősségeiről is.

részletek

Biztató jeleket lát a fejlesztéseknél a Mercedes

Toto Wolff szerint bizakodásra ad okot, ahogy a tanultakat hasznosítják a fejlesztések terén, de egyúttal jelezte: nem szabad elragadtatniuk magukat.

részletek

Wolff: 6-12 hónapos lemaradásban vagyunk

A Mercedes F1-es csapatfőnöke szerint ennyi időbe telt, mire egyáltalán megértették az autójuk viselkedését – ezért idén aligha érik utol a Red Bullt.

részletek

Mit takar a Mercedes koncepcióváltása?

A csapat F1-es technikai igazgatója elmondta: a W14-es minden részletét alaposan szemügyre veszik, hogy javítsanak a versenyképességükön.

részletek

Pont az ellenkezőjét szúrta el a Mercedes, mint tavaly – Russell a W14-ről

Nagy különbség a tavalyi évhez képest, hogy míg a W13-nál tanácstalan volt a csapat, és sokáig tartott megoldást találni, idén pontosan tudják, mit kell kijavítani.

részletek

Elismerte a Mercedes: nem lesz versenyképes a koncepciójuk

Toto Wolff csapatfőnök az F1-es Bahreini Nagydíj időmérője után bevallotta: nem igazán hisz már benne, hogy a tavalyról átemelt dizájn a helyes út.

részletek

Hamilton: Egyből tudtam, mik a kihívások

A hétszeres F1-es világbajnok elmondta: már az első körök során érezte, milyen gondok léphetnek fel az új Mercedesszel. Nem vár megváltást az új szárnytól.

részletek

Más pályákon sokkal gyorsabb a Mercedes?

A W14-nek a teszten komoly gondjai voltak a hátsó tapadással – a probléma azonban kifejezetten bahreini jellegzetesség lehet. Felmerült az is, hogy a csapat rosszul taktikázott a motorfejlesztéssel.

részletek

Már most temetheti a szezonját a Mercedes?

Míg a Red Bull szárnyalt, a Mercedes küszködött a bahreini teszten, így nem meglepő, hogy a volt F1-es pilóta szerint nehéz szezon elé néznek Hamiltonék, ez pedig a brit motivációjára is kihathat.

részletek