DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Mercedes: Jobbak lehetünk, mint Kanadában

Toto Wolff arra számít, hogy a spielbergi pálya kedvezőbb lesz az átalakított W14-es számára, mint volt Montreal, de azért nem veszi ezt készpénznek.

Két jól sikerült nagydíj után érkezik meg a Mercedes a Red Bull Ringre: Barcelonában kettős dobogót ünnepelhetett a csapat, míg Montrealban ugyan George Russell kiesett, de Lewis Hamilton ismét felfért a pódiumra. Mindezek alapján úgy fest, jól működik az alakulatnál a Monacóban bevetett fejlesztési csomag, Toto Wolff pedig arra számít, hogy az Osztrák Nagydíjon még erősebbek lehetnek, mint voltak két hete:

„Rengeteg pozitívumot vihettünk magunkkal a legutóbbi kanadai versenyről. Bár nem jutottunk el mindkét autónkkal a kockás zászlóig, a dobogó így is jó eredmény volt és biztató jeleket láthattunk a továbbfejlesztett csomagunktól” – fogalmazott a csapatfőnök a Mercedes spielbergi előzetesében.

f1-hamilton-mercedes-kanada_1



„Ausztria mindig különleges hétvége, hiszen ez a hazai futamon, és szép emlékeim vannak a pályáról a csapattal, de a korai versenyzői éveimből is és arról, ahogy oktatóként tanítok. Egyúttal ez lesz a szezon második sprinthétvégéje, szóval érdekes lesz látni, milyen lesz a hatása egy hagyományosabb pályán” – utalt arra Wolff, hogy eddig idén csak az utcai Bakuban rendeztek sprintversenyt.

„Rövid a kör Spielbergben és papíron egyszerűnek tűnhet: számos hosszú egyenes, amelyeket megtörnek lassú, közepes tempójú és gyors kanyarok. Ugyanakkor kihívást jelent jól összerakni a kört.”

„A célunk, hogy tovább építkezzünk az előző két versenyen megszerzett lendületből és folytassuk a biztató pályaívet az autónkkal. Ez egy olyan helyszín, ahol jobban kell teljesítenie a W14-esnek, mint Kanadában, de semmit sem veszünk biztosra. Mint mindig, most is keményen fogunk dolgozni, hogy maximalizáljuk a teljesítményünket és erős eredményeket szerezzünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: