DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Kanada nem passzol az autónkhoz – Wolff

A Mercedes F1-es főnöke szerint Montrealban erősebbek lehetnek a riválisok, a Red Bull-lal szembeni hátrány ledolgozásához pedig sokat kell még dolgozniuk.

A 2023-as szezon legerősebb eredményét érte el bő egy héttel ezelőtt a Mercedes a Formula-1-es Spanyol Nagydíjon azzal, hogy Lewis Hamilton második és George Russell harmadik helye révén mindkét pilótájuk dobogóra állhatott. Ez azt is mutatta, hogy működni látszanak a Monacóban bevetett fejlesztések, amelyek révén a W14-es kinézete is jelentősen átalakult.

Arra ugyanakkor már Andrew Shovlin is felhívta a figyelmet, hogy valószínűleg a soron következő Kanadai Nagydíj egy fokkal nagyobb kihívást jelent majd a csapat számára, s ugyanerre tett utalást Toto Wolff csapatvezető a Mercedes Montreal előtti előzetesében:

f1-mercedes-barcelona_1



„A spanyolországi eredmény egy jól megérdemelt jutalom volt a Brackley-ben és Brixworthben dolgozók erőfeszítéseiért, amit annak érdekében tettek, hogy pályára vihessük a fejlesztési csomagunkat. Elégedettek voltunk azzal, ahogy teljesített, és egy új alapot fog jelenteni számunkra, amelyre építkezhetünk.”

„Ugyanakkor mérsékelnünk kell a várakozásainkat. Egy olyan pályáról volt szó, amely passzolt az autónkhoz, ezért arra kell számítanunk, hogy a közvetlen ellenfeleink erősebbek lesznek a következő versenyeken” – fogalmazott Wolff. „A Red Bull-lal szembeni lemaradásunk óriási, és rengeteg kemény munkába fog telni, mire azt ledolgozzuk. Mindenesetre készen állunk a kihívásra.”

„Most Montreal következik. A hosszú egyeneseivel és a lassú kanyarjaival ez nem egy olyan pálya, amely annyira passzolna az autónkhoz, mint Barcelona. De nem számít, milyen lesz autónk valós tempója ezen a hétvégén, a célunk az lesz, hogy kihozzuk a maximumot az eredményt illetően. A pálya karakterisztikája egyúttal további lehetőséget kínál arra, hogy még többet tanuljunk a W14-esről és azt beépíthessük a fejlesztési útunkba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: