DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Hamilton: Nem a kukába való a W14

Lewis Hamilton cáfolta Toto Wolff azon szavait, melyek szerint a szezon végén az egész W14-est ki fogják dobni a kukába. A hétszeres világbajnok szerint az idei autójuk is egyfajta mestermű.

A Mercedes hétszeres világbajnoka szerint vannak olyan részek a W14-esen, amely átemelhető a jövő évi autójukra, annak ellenére is, hogy a csapatfőnök, Toto Wolff azt mondta nemrég, hogy a kukában fog kikötni az egész idei modell.



Az Ezüst Nyilak komolyan vették idén a fejlesztéseket, hiszen Monacóban teljes koncepcióváltáson esett át a W14-es, és végleg szakítottak az oldaldoboz nélküli elképzeléseikkel. Határozottan fejlődött is az autó, több helyszínen bizonyult relatíve versenyképesnek a Mercedes, és idővel az Aston Martint is megelőzték a konstruktőri pontversenyben, ahol most a második helyen állnak, a Ferrarival csatázva az ezüstért.

Mestermű

Toto Wolff említette, hogy egy olyan, új irányba mennének el a jövő évi – minden bizonnyal majd W15 névre hallgató – autóval, ami rendkívül biztató adatokat produkál a szimulációkban, miközben azt állította, hogy az idei autó megy a „levesbe”. Lewis Hamilton szerint ugyanakkor megcáfolta főnöke szavait.

A Mercedes továbbra sem tudja elkapni a Red Bullt

„Ezek az autók még akkor is mesterművek, ha épp nem a világ leggyorsabbjai. Kétezer ember kőkemény munkája volt szükséges ahhoz, hogy megépüljenek, és örökre a történelmünk részesei maradnak” – idézi Hamiltont a Racing News 365.
„Természetesen lesznek olyan részei, amiket megpróbálunk majd kicserélni, ugyanakkor meg kell tartanunk a pozitív részeit, mert igenis vannak! Annyira korán van még, hogy nem állíthatjuk azt biztosan, hogy optimistán várjuk a következő szezont, hiszen még csak most ismerkedünk az új autóval. Viszont hiszek a csapatban, a dolgozókban, hogy abba az irányba haladunk, amerre mennünk kell.”

„Az elmúlt két évben rengeteget tanultunk, így ha jövőre sem sikerül kitalálnunk, hogyan érhetünk a mezőny élére, akkor valószínűleg rossz úton járunk, de remélem, hogy ez nem így van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: