DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

„Más évben vezetnék” – Alonso nem adja fel a vb-harcot!

Bár nyers tempó terén elmaradásban vannak a Red Bulltól, az Aston Martin spanyolja nem adja fel a reményt arra, hogy akár a címért is harcba szálljon.

Továbbra is elképesztően konzisztens teljesítményt nyújt 2023-ban Fernando Alonso: eddig egyedül Bakuban nem állhatott dobogóra az Aston Martin pilótája, a minapi Monacói Nagydíjon ráadásul az eddigi harmadik helyei után másodikként intette le a kockás zászló – igaz, a hőn áhított győzelem továbbra sem jött össze a spanyolnak.

Amikor arról kérdezték a futamot követő sajtótájékoztatón, hogy lát-e arra esélyt, hogy idén még megszorongassák az eddig az összes versenyt megnyerő Red Bullt, Alonso így felelt a Formula.hu jelenlétében:

f1-alonso-aston-monaco-podium



„Meglátjuk. Szerintem bármely másik… amilyen szezonokra emlékszem a 2000-es évekből vagy a 2010-es évek elejéből, ilyen eredményekkel vezettem volna a világbajnokságot, de most minden futamot Max és a Red Bull dominál, és még remek eredményekkel is csak mögéjük léphetsz minden egyes versenyen. Úgyhogy nem tudom.”

„Nem a miénk volt a legjobb autó 2010-ban, mégis úgy érkeztünk meg Abu Dhabiba, hogy vezetjük a bajnokságot. 2012-ben sem a miénk volt a legjobb autó, de Brazília utolsó köréig harcban voltunk a címért” – elevenítette a ferraris, végül rendre kudarccal végződő világbajnoki harcait a 41 éves pilóta, aki jelenleg Verstappentől 51, Pereztől viszont csupán 12 pontos van lemaradva a tabellán.

„Szóval hosszú a bajnokság, nem fogjuk feladni. Szükségünk lesz olyan hétvégékre, ahol a Red Bullnak valamilyen gondja támad, mint például itt Sergio Pereznek a nullázással. Ha pedig Maxnak is lesz egy vagy két ilyenje, közelebb kerülhetünk a bajnokságban. Ez autósport, bármi megtörténhet. De nyers tempót tekintve szerintem egyelőre nincs esélyünk. De nem fogjuk feladni, ez biztos.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: