DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Elnézést kért Leclerc-től a Ferrari főnöke

Méghozzá a szombati monacói F1-es időmérőn történt feltartásnál elkövetett kommunikációs félreértésért: Frederic Vasseur szerint tanulniuk kell az esetből.

Három hellyel hátrébb sorolták Charles Leclerc-t a Formula-1-es Monacói Nagydíj rajtrácsán, miután az időmérő végén feltartotta az alagútban Lando Norrist, így a hazai versenyző csak a hatodik helyről startolhatott vasárnap – és végül ebben a pozícióban is látta meg a kockás zászlót.

A történtek miatt érthetően frusztrált volt Leclerc, aki szerint túl későn kapott információt a McLaren érkezéséről a csapatától. Emiatt Frederic Vasseur bocsánatot is kért a sajtónak nyilatkozva tőle a vasárnapi versenyt követően:

f1-leclerc-ferrari-monaco



„Már néhány éve kissé frusztrált lehet Monacóban, és egyértelmű, hogy a szombat is kemény volt. Egyfelől kemény volt egyetlen tizeddel vagy valami hasonlóval lemaradni a pole-pozícióról, az első sorról pedig két századmásodperccel, aztán pedig ez” – fogalmazott a Scuderia F1-es csapatvezetője.

„Mi mást tehetek, mint a csapat nevében elnézést kérek, és aztán megnézzük, hogyan tudunk jobb munkát végezni, javítani a kommunikációt Charles és a bokszfal között ilyen körülmények között, de mindkét oldalról. Szerintem a körülményeknek is köszönhető az, hogy éppen ott, az alagútnál történt. De el kell kerülnünk, hogy megpróbálunk kifogásokat keresni, mert így lehet a legkevésbé fejlődni, csak ki kell javítanunk ezeket.”

„Az alagútban Charles nem látta a tükörben, merre van Norris, emellett az alagútban az ív sem teljesen világos” – tette hozzá Vasseur. „De hibáztunk előző nap, ami sokba került számunkra, mert szerintem a harmadik helyről indulva más versenyt futhattunk volna, de tanulnunk kell ebből.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: