DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő
F1

Marko reméli, Perez letudta az idei hibáit

Már az időmérős baleset megpecsételte a mexikói pilótájuk monacói hétvégéjét a Red Bull F1-es tanácsadója szerint, aki reméli, több hasonló nem lesz.

Miközben Max Verstappen rajt-cél győzelmet aratott, csapattársa, Sergio Perez a poklok poklát járta meg a Formula-1-es Monacói Nagydíjon, miután a Q1-es autótörése miatt a mezőny végéről kellett rajtolnia. A versenyen több koccanásban is érintett volt a mexikói, egyszer orrkúpcserére is kényszerült, s végül két kört kapott a futamgyőztes hollandtól.

f1-perez-redbull-monacoPerez a verseny után elnézést is kért a csapatától az „elfogadhatatlan” hibája után, hozzátéve, hogy több nullázás már nem fér bele neki a 2023-as idény során.

Abban bízik a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is, hogy több ilyen hétvégét nem fognak látni a pilótájuktól: „Nem számított már, ott félrement mindent” – mondta Perez vasárnapi vesszőfutásáról, visszautalva a szombati balesetre. „Remélem, a mai hibák elegendők voltak az egész idényre. Összességében a sebessége, amikor tiszta levegőben mehetett, jó volt. De az időmérős balesete tönkretette az egész hétvégéjét.”

A csapatvezető Christian Horner is röviden beszélt az összetettben 39 pontos lemaradásba kerülő Perez rémálomszerű monacói hétvégéjéről: „Ez egyszerűen olyan hétvége volt, amikor semmi sem ment neki. Azt mondanám, minél hamarabb jön Barcelona, annál jobb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: