DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hornert meglepte az Aston döntése

Nem érti a Red Bull-főnök, miért slick gumit kapott Alonso a rákezdő esőben, de örült ennek: addig szerinte kötélen táncoltak, de ezzel kiszabadultak a szorításból.

Max Verstappen a pole-ból indulva, a versenyt végig uralva, az esőben is csak egy apró megcsúszás és falérintés erejéig meginogva nyerte meg a vasárnapi Formula-1-es Monacói Nagydíjat. Pedig előzetesen sokan azt várták, hogy a hercegség utcáin megszakadhat a Red Bull uralma, és Christian Horner szerint nem is volt olyan sima menet a holland diadala, mint az kívülről tűnhetett – de az Aston Martin meglepő döntése az eső megérkeztekor enyhítette rajtuk a terhet:

„Szerintem a kötélen táncoltunk itt” – idézi az energiaitalosok csapatvezetőjét a Motorsport.com. „Tudtuk a hétvége előtt, hogy ez lesz a legkeményebb kihívás számunkra a szezon első felében, és a pálya lassú kanyarjai a többiek erősségeit segítik. Igazából azt gondoltuk, hogy a Ferrari lehet a fő ellenfél, de Fernando egész hétvégén szárnyalt, hihetetlen.”

f1-verstappen-alonso-redbull-monaco



„A piros lámpák kialvásától kezdve idegesek voltunk, mert amikor levették a melegítőket, láthattuk, hogy néhányan a kemény gumikra szavaztak, és közben jött az eső, s ha ők elég hosszan kint tudtak maradni, a közepesek pedig elkopnak…”

„Úgy éreztük, talán egy körrel túl sokáig vártunk, mielőtt bejöttük az intermediate-ekért. Úgy vélem, ha Fernando is intereket kap, sokkal szorosabb lett volna és nagyobb nyomás lett volna a kiállásunkon. De szerencsére a slick gumit választotta, miközben jött az eső. Ekkor úgy voltunk vele, hogy ’Max, ne vállalj semmi kockázatot, csak gyere be a bokszba’. Meglepett amúgy, hogy a közepest választották, ezzel teljesen kiszabadultunk a szorításból.”

Horner kiemelte még a Verstappen és versenymérnöke, Gianpiero Lambiase közötti remek összhangot és kapcsolatot: a csapatfőnök szerint a nehéz körülmények között ismét kiderült, mennyire megérti egymást versenyző és mérnöke, nyíltan és őszintén tudtak beszélni egymással, GP pedig a holland érzelmeit is kordában tudta tartani a trükkös pályaviszonyok mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: