DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Hírösszefoglaló

Mindenki a csapatok sorrendjét találgatja – csütörtöki hírek

A Ferrari erős lehet Szaúd-Arábiában, a Mercedestől és az Astontól ki sokat vár, ki keveset – és megérkezett a Formula+! Ezek voltak a csütörtöki hírek.

 

Hosszú napok teltek el az F1-es szezonnyitó óta, de a sportág közvéleményét továbbra is ugyanaz a három téma foglalkoztatja elsősorban: az Aston Martin remeklése, a Ferrari meghibásodása és a Mercedes gyengélkedése, így aztán mai híreink túlnyomó része is e témákkal foglalkozott.

alonso-2023-bahrein



De mindenekelőtt egy szomorú hírről kell beszámolnunk: autóbalesetben életét vesztette az FIA-elnök fia, Saif ben Sulayem.

A mai napon nyerte el végleges formáját Formula+ rovatunk, melyben három cikket is közöltünk ma: foglalkoztunk azzal a területtel, ahol a Ferrari a Red Bull előtt jár, bemutattuk azokat a versenyzőket, akik az AlphaTauri ülésére pályázhatnak, és beharangoztuk a hétvégén a prológgal útjára induló endurance-világbajnokságot.

ferrari-sebring

És akkor az említett csapatok, mindenekelőtt az Aston Martin: az istálló egykori csapatfőnökét a szűk tíz évvel ezelőtti Force Indiára emlékezteti a csapat szereplése, míg a szezonnyitón szenvedő McLaren versenyzője annak örülne, ha az ő csapatáé emlékeztetne az Aston Martinéra.

A Bahreinben dobogóra álló Fernando Alonso úgy érzi, hogy annak köszönhető a siker, hogy egyedül ők tesznek meg érte mindent, de Mike Krack csapatfőnök ezzel együtt szeretne két lábbal a földön járni, és nem tartja kizártnak, hogy Dzsiddában a Mercedes mögé szorulnak. Egyelőre viszont úgy tűnik, hogy előttük járnak, amiről a korábbi világbajnok Damon Hill egyenesen úgy fogalmazott, hogy megalázták a csillagosokat.

Spanyolországban már olyan pletykák is felmerültek, hogy a Mercedes hamarosan prioritásként is kezelheti a csapatot a gyári alakulattal szemben – ami ha erős túlzásnak is tűnik, az biztos, hogy komoly a baj Brackleyben, Toto Wolff gyakorlatilag le is mondott a világbajnoki címről. Helmut Marko se látja sokkal ígéretesebben a nagy rivális helyzetét, de vannak olyan csapatvezetők is, akik szerint hamar felébredhet az alvó óriás.

russell-2023-bahrein

A Ferrari részéről nem csupán a Charles Leclerc kiesését okozó meghibásodásról kaptunk némi információt, de egy váratlan hír is érkezett délután: egy fontos szakember több sajtóértesülés szerint is távozik Maranellóból. Ami további híreinket illeti: Yamahára válthat Valentino Rossi MotoGP-csapata, súlyos büntetést kapott a daytonai csalásért a legendás versenyt megnyerő egység, Mick Schumacher pedig a szezonnyitó nehézségeiről beszélt.

A nap nyilatkozatának díja Christian Horneré, aki Kardashianékhoz hasonlította a Drive to Survive-ot.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: