DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Egy ügyfélcsapat megalázta a Mercedest”

Az 1996-os F1-es világbajnok az Aston Martin-projektet tető alá hozó Lawrence Strollt méltatta – a tőlük kikapó Mercedest pedig csak sajnálni tudja.

Az Aston Martin túlzás nélkül az elmúlt hetek legérdekesebb csapata az F1-ben: már a tesztet követően azt találgatta mindenki, mire lehet elég a silverstone-iak látszólagos kiváló formája a szezonnyitón – aztán Bahreinben az is kiderült, hogy ez a forma nem csupán látszólag kiváló, s az első hétvége alapján Lawrance Stroll csapata ott van a Red Bull mögötti közvetlen üldözőbolyban a Ferrari és a Mercedes társaságában.

Az 1996-os F1-es világbajnok Damon Hill, bár azt nem gondolná, hogy Alonsóék a világbajnoki harcban is részt vehetnek, maga is azok közé tartozik, akiknek leesett az álla a történtektől: „Mindenki várakozásait felülmúlták, az enyémet is, és valószínűleg a saját magukét is, szóval nagyon-nagyon elégedettek lehetnek” – nyilatkozta Hill a Skynak, majd Lawrence Strollt is méltatta:

mercedes-aston-2023-bahrein



„Lawrence nem csak beszélt, hanem cselekedett is, és összerakta ezt a csapatot. Szerintem mindenki azt gondolta, hogy ugyan már Lawrence, tudod te is, hogy mennyi pénzt fogsz ezzel veszíteni! De mindenkire rácáfolt! Összerakta a csapatot, az autót, és hát ott van a korábbi Red Bull-os Dan Fallows, aki tud ezt azt arról, mi folyik a Red Bullnál. Így aztán lehetett némi tudásuk erről, de több segítséget már nem kapnak abból az irányból” – mondta Hill, aki a Mercedesre is kitért:

„Ez a szenzációs teljesítmény árnyékot vetett a Mercedesre is… Szegény Lewis, szegény George Russell! Toto azt mondta, ez a legrosszabb napja az autósportban. Megalázták őket, egy ügyfélautó verte meg őket” – sommázott az 1996-os világbajnok, majd külön kiemelte Alonsót is: „Számomra ő volt a verseny igazi nyertese! Igazi show-t mutatott be, volt egy fantasztikus húzása Hamiltonnal szemben, itt volt az igazi akció, amitől a nézők talpra ugrottak!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: