DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„A Mercedes nem egy problémával küzd” – Marko

Dr. Helmut Marko szerint a Mercedes eléggé eltévedt, és ő nem hiszi, hogy van ebből kiút a költségsapka, valamint az utóbbi időszak tapasztalatai miatt.

Nem kendőzte el a véleményét dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a rivális Mercedes jelenlegi állapotával kapcsolatban: szerinte a Bahreini Nagydíjon a két autó között kialakult ötven másodperces különbség egyértelművé teszi, hogy mennyire eltévedt az erdőben Toto Wolff csapata, így ő érdeklődve várja, hogy milyen döntések születnek majd a csillagosoknál.

„A Mercedes nem egy problémával küzd, ez világos” – mondta Marko az osztrák OE24 kérdésére válaszolva.

f1-redbull-marko_1



„Egyáltalán semmilyen előrelépést nem produkáltak az előző szezonhoz képest, sőt ha megnézzük a különbségeket, akkor ez igazából egy visszalépés volt tőlük. Úgy tűnik, hogy valahol utat tévesztettek. Kíváncsian várom, hogy mit fognak most csinálni, mert a költségsapka miatt nagyon nehéz rutinszerűen fejleszteni az autót. Így hogyan raksz össze egy teljesen új verziót? Hacsak nem találnak valami csodaszert, amit az utóbbi időszak tapasztalatai alapján kétlek” – fogalmazott a Red Bull tanácsadója.

A Mercedes esetleges koncepcióváltása most az egyik legforróbb téma az F1-ben, Toto Wolff is erről beszélt, és hasonló dolgokat mondott, mint Marko. Csak nyilván más, ha ő mondja, és más, ha a rivális egyik vezetője...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: