DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: Csak az Aston tesz meg mindent a győzelemért

A dobogóra álló kétszeres F1-es világbajnok úgy véli: mindenki számára adott az előrelépés lehetősége, de csak az Aston tesz meg ezért mindent.

Tündérmesébe illően indult Fernando Alonso és az Aston Martin számára a közös kaland a Formula-1-ben: már a teszten biztató jelek mutatkoztak a tavaly még a középmezőnyben szereplő alakulat oldaláról, a Bahreini Nagydíjon pedig bebizonyosodott, hogy valóban hatalmasat lépett előre a csapat, amellyel a spanyol egyből dobogóra is állhatott.

A kétszeres Formula-1-es világbajnok a futam után úgy nyilatkozott, hogy valósnak tűnik az AMR23-as tempója, ugyanakkor jelezte, hogy még megvárná a teljesen más jellegű dzsiddai és melbourne-i pályákat azzal, hogy pontosan mit is érhetnek el idén – igaz, azt már most elmondta a 41 éves pilóta, hogy úgy érzi, nyerhet futamot 2023-ban.

f1-alonso-aston-dobogo-bahrein



De vajon minek köszönhető az Aston Martin előreugrása? Amikor felvetették Alonsónak, hogy köze lehet ennek az új szabályrendszerhez – beleértve az új autókat és a költséglimitet egyaránt –, a spanyol sokkal inkább Lawrence Stroll ambícióit emelte ki:

„Nem gondolom, nem. Úgy vélem, szükség van Lawrence Stroll vagy a felsővezetés víziójára és ambíciójára ehhez, mivel a lehetőség mindenki számára adott, de úgy fest, hogy egyetlen csapat kész mindent megtenni a győzelemért” – fogalmazott a verseny utáni sajtótájékoztatón a Formula.hu jelenlétében.

Tény, hogy az Aston Martin óriási erőket fordít az F1-es projektre: néhány hónapon belül üzembe áll az új gyár és központ, amelyet Strollék kulcsfontosságúnak neveznek, emellett pedig rengeteg szakembert csábították át többek között a Red Bulltól, ami szintén erősítés a csapat számára.

A vb-címvédő hadjáratát győzelemmel indító Max Verstappen is egyetértett mindebben Alonsóval: „Fernandónak abszolút igaza van. Szerintem elmondott mindent, és úgy gondolom, nem számít, hogy a régi vagy az új generációs autókról van szó. Ha a megfelelő emberek irányítanak és igazán győzni akarnak, ehhez pedig felveszik a megfelelő embereket, akkor bármi lehetséges.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: