DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff már le is írta a Mercedes idei szezonját

Újra a vb-címért szeretnének harcolni az F1-ben, de ez 2023-ban nem lesz lehetséges – véli a csapatfőnök, aki szerint a Red Bull minden versenyt megnyerhet.

Harmatos idénykezdeten van túl a Mercedes, Lewis Hamilton és George Russell mindössze az ötödik és hetedik helyen látták meg a kockás zászlót Bahreinben, ráadásul az Aston Martin előretörésével már csak a negyedik leggyorsabb autónak tűnt a W14-es. Toto Wolff csapatfőnök nem is titkolta a csalódottságát, amikor a versenyhétvége után az OE24-nek nyilatkozott:

„A sportban való törekvéseink szempontjából rossz volt látni a hátrányunkat. Nem másodikként akarunk végezni, hanem győzni akarunk. De van egy csapat, amely mérföldekkel előttünk jár. Játszanak a kihívókkal, még csak gumikopásuk sincs.”

f1-wolff-mercedes-bahrein



Arra a kérdésre, hogy mit tudnak javítani a másfél hét múlva esedékes következő, dzsiddai futamig, így felelt Wolff: „Megpróbálhatunk jobban teljesíteni és meglátni, hogyan keveredhetünk ki ebből a kedvezőtlen helyzetből. Tavaly egyre jobb lett az autónk és még futamot is nyertünk. Ezért döntöttünk úgy, hogy megtartjuk a koncepciónkat. Aztán elkezdődik az új idény, és hirtelen azt látjuk, hogy semmi sem működik.”

Russell a Bahreini Nagydíjat követően úgy nyilatkozott, hogy szerinte a kettős győzelmet arató Red Bull már be is zsebelte a vb-címeket, sőt idén minden nagydíjat megnyerhetnek – nem tudott ezzel vitatkozni a Mercedes-főnök sem: „Az első verseny után én is úgy hiszem, hogy minden futamot meg fognak nyerni idén.”

Amikor felvetették neki, hogy néhány nappal korábban még arról beszélt, hogy a lemaradásuk ellenére szeretnének újra a világbajnokságért harcolni, így reagált Wolff: „Igen, de nem az idei évre gondoltam. Idén már nem ez a helyzet” – fogalmazott a csapatfőnök, akinek szavai egybecsengenek a szezon egy részét beáldozni kész Russellével.

f1-aston-mercedes-bahrein

Az Aston a középmezőny sűrűjéből a Mercedes elé ugrott az F1-ben

 

Nem látott még olyan javulást, mint az Astoné

Wolff – aki a szezonnyitó után gyors döntést sürgetett azzal kapcsolatban, hogy milyen irányba menjenek tovább a fejlesztésekkel a koncepciókat illetően – szót ejtett az interjúban az Aston Martinról is. A Mercedes-vezér kiemelte, hogy Dan Fallows személyében a Red Bulltól igazolt technikai szakembert a csapat, aki egyből két másodperccel gyorsabbá tette az autót.

„Még soha nem láttam ekkora ugrást az F1-ben” – fogalmazott Wolff, aki egyébként részvényes az Aston Martin Csoportban, s ennek kapcsán viccesen meg is jegyezte, hogy reméli, hogy nőni fog a részvényeinek az értéke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: