DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Távozik a Ferrari egyik legfontosabb szakembere

Váratlanul elhagyja Maranellót a koncepcióért felelős szakember, David Sanchez – a mérnök maga mondhat fel és egy rivális F1-es csapathoz tarthat.

A francia mérnök tíz év után hagyja el a Scuderia stábját – számolt be a távozás híréről az Autosport szaklap és az olasz Motorsport. David Sanchez 2012-ben csatlakozott a Ferrarihoz a McLarentől aerodinamikai szakemberként, majd 2016-ban a Williamshez tartó Dirk de Beer utódja lett vezető aerodinamikai mérnökként. Sanchezt Mattia Binotto csapatának egyik kulcsembereként sokat méltatták a Ferrari 2017-es javulásáért a főtervező Simone Restával együtt.



Az aerodinamikai részleg éléről Sanchezt 2019-ben léptették elő, ekkor nevezték ki a koncepcióért felelős főmérnökké. Ebben a státuszban a tavalyi F1-75 és az idei SF-23 megtervezéséért felelt.

Nem kirúgás, felmondás történt

Az Autosport és a hírről beszámoló olasz források szerint David Sanchezt nem Frederic Vasseur mozdította el posztjáról – ellentétben Inaki Ruedával, akinek a helyére Ravin Jain került vezető stratégaként. Az angol forrás váratlan távozást, az olasz hírek pedig lemondást emlegetnek, hozzátéve, hogy a Ferrari az ilyenkor megszokott szerződéses kitételek mellett nehezen fog rövid távon másik csapattól utódot szerződtetni, ezért belső átszervezéssel kell betöltenie az űrt.

Az olasz Formu1a.uno szerint Sanchez a McLarenhez csatlakozik, visszatér régi csapatához – ebben az esetben a már említett kényszerszabadság letöltése után állhat munkába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: