DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Hírösszefoglaló

Verstappen-pole, taktikázó Ferrari: ez történt szombaton az F1-ben

Elmaradt az Alonso-csoda, élen a Red Bull, de közel járnak a többiek: összefoglaltuk, hogy mi történt szombaton az F1 világában.

Újabb eseménydús napot zárhatunk, hiszen megrendezték a szezon első Formula-1-es időmérőjét Bahreinben. A kvalifikáción végül Max Verstappen szerezte meg a pole-t Sergio Perez előtt, így meglett az első sor a Red Bullnak, de a vártnál jóval szorosabban alakult a csata, a Ferrari, a Mercedes és Fernando Alonso is rendkívül éles küzdelmet vívott az első hét helyen. A Red Bullok mögött végül a Ferrari szerezte meg a második sort, Alonso pedig a két Mercedes elé, az ötödik helyre férkőzött be.

Verstappent összességében meglepte a pole-pozíció, de Perez a versenytempóban bízik a futam előtt: így értékelte az eseményeket a Red Bull.

A Ferrari direkt nem küldte ki egy utolsó körre Leclerc-t, aki így elengedte a pole-t, és harmadik lett, viszont lesz egy szett új gumija a holnap futamra. Erről Leclerc és Fred Vasseur csapatfőnök is beszélt, megindokolták a döntést, míg a negyedik helyen végző Carlos Sainz csapattársához hasonlóan szintén nem volt elégedetlen a mutatott teljesítménnyel.

f1_10



Alonso ugyan az élen zárt harmadik szabadedzés után nem tudott csodát tenni, de az ötödik helyet is kicsit annak értékeli: végig mosolygott, és szerinte felfoghatatlan, hogy hol tartanak most az Aston Martinnal.

A Mercedesnél inkább a versenytempóra koncentráltak, de szintén nem voltak elégedetlenek. George Russell szerint az autó végre jól vezethető, innentől már csak teljesítményt kell találni, de nincsenek nagy gondjaik (mint tavaly), míg Hamilton elismerte, hogy már most a futamra állította be a W14-est. Toto Wolff csapatfőnök pilótája nyolcadik vb-címéről beszélt, bár ennyire azért nem rózsás a helyzet...

Lance Stroll a nyolcadik helyen zárta az időmérőt, és ezt követően elismerte, hogy nem csak a csuklója, hanem a lábujja is eltört, alig tud ráállni, így pláne extrának számít ez az elért eredménye,

Szintén az Astonhoz kapcsolódik Dan Fallows nyilatkozata: a technikai igazgató szerint a mostani autó valóban nagy ugrás, de még rengeteg potenciál van benne, és úgy érzi, hogy sokat tudnak még javulni vele az év során - ezzel kicsit talán a többieknek is üzent.

Érdekesség még, hogy állítólag Imolában jöhet az új F1-es időmérő, illetve az új lebonyolítás, ami kicsit megkavarhatja majd a dolgokat (bár a mai után erre nem biztos, hogy szükség van), a részletekről itt írtunk!

Egy kis bulvár: a Sky Sports F1-es riportere, Ted Kravitz bolondnak nevezte George Russellt a kevés tesztnapot érintő megjegyzése miatt, ebből még lehet később történet.

Zárszóként pedig Bahreinben tartózkodó helyszíni tudósítónk, Mészáros Sándor bejelentkezését hozzuk: kollégánk első, paddockban felvett videós helyzetjelentése megtekintheő a Formula YouTube-csatornáján!

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: