DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappent meglepte a pole, Perez szerint a futamon erősebbek lesznek

Max Verstappen ott folytatta 2023-ban, ahol 2022-ben abbahagyta: a holland szerezte meg a rajtelsőséget a Bahreini Nagydíjra, bár ez őt magát is meglepte.

Bár nehezen indult a hétvége a tavalyi szezont domináló Red Bull számára, a szombati időmérő edzésre azonban összeálltak a dolgok, hiszen Max Verstappen szerezte meg a pole-pozíciót, Sergio Perez pedig a második helyre repítette a másik RB19-est, azaz az energiaitalosok kisajátították az első rajtsort a vasárnapi versenyre. A kvalifikáció a tavalyi évvel ellentétben szorosabb küzdelmet hozott, amit Verstappen és Perez is kiemelt a leintést követő interjúk során.

„Nehezen indult a hétvége és ma sem sikerült felvennem a ritmust, az időmérőre viszont minden összeállt. Nagyon örülök a rajtelsőségnek, és Checo is ott van a második helyen, ami csodálatos a csapat szempontjából” – kezdte Verstappen.



„Mostanra már mindenki sokkal jobban kiismerte az autóját, ezért értelemszerűen mindenki sokkal jobb pozícióból várhatja a szezont. Őszintén szólva, meglepett a pole-pozíció, különösen azok után, hogy az edzéseken folyamatosan küszködtünk. Ez így mindenképp hatalmas pozitívum, az autónk pedig sokkal jobb” – zárta a holland.

 

Perez nem emlékszik ilyen szoros időmérőre

A Red Bull „tarolása” ellenére meglehetősen szoros időmérő edzésnek lehettünk szemtanúi Szahírban, hiszen az első két szakaszban a két Red Bull, a két Ferrari, a két Mercedes és Fernando Alonso váltogatták egymást az élen, ez pedig Perez figyelmét sem kerülte el.

„Nagyon szoros volt a kvalifikáció, nem is emlékszem ilyen szoros időmérőre. A Q1-ben és a Q2-ben nagyon kicsik voltak a különbségek, emiatt semmit nem hagyhattunk ma benne a köreinkben. Az autó egyensúlyával nem voltam teljesen megelégedve, de az az igazság, hogy elsősorban a versenyre készültünk a beállításokkal. Az időmérőre meg kellett hoznunk néhány kompromisszumos döntést, de ez remélhetőleg holnap kifizetődik majd” – mondta Perez, a mexikói szavai pedig meglehetősen vészjóslónak hangozhatnak az ellenfelek szempontjából a vasárnapi futam előtt…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: