DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Nem is olyan rossz a negyedik hely

Negyedik pozícióból várhatja a Bahreini Nagydíj rajtját Carlos Sainz, akinek ugyan nehezen indult a versenyhétvége, végül sikerült megközelítenie az élen végző Red Bullokat és csapattársát.

Stabilan a második erő volt az időmérőn a Ferrari, közülük is elsősorban Charles Leclerc-nek volt esélye kissé megszorongatni az élen álló Red Bullokat, viszont hiányzott pár tized a maranellóiak autójából. Carlos Sainz a kvalifikáció első felében még tudta tartani csapattársával a lépést, néha még gyorsabbnak is tűnt a monacóinál, a Q3 végére azonban csupán a negyedik helyre volt elég leggyorsabb körideje, így Leclerc mellől és a két Red Bull mögül indulhat majd vasárnap.

„Nehezen ment a felkészülésem, az időmérő alatt viszont sikerült fejlődnöm, kényelmesebben éreztem magam az autóban, viszont még mindig van néhány kanyar, amit nem sikerült tökéletesítenem. Örülök, hogy a második sorban végeztem, ez jó pozícióba helyez minket holnapra, de egyáltalán nem lesz könnyű futamunk” – mondta a Formula.hu jelenlétében Sainz.

A spanyol pilóta mindkét pénteki szabadedzésen a mezőny második felében végzett, a szombat délelőtti gyakorlás alkalmával is még bő három tizedes hátrányban volt Leclerc-hez képest.

„Tegnap valami furcsát éreztem az autóban, mára egyértelműen sikerült gyorsulnunk. Nem volt túl sima pénteki napom, ami lépéshátrányba helyezett engem a kvalifikáció előtt. Felzárkózni az időmérőre és egy negyedik helyet érő időt autózni jó dolog, de nem itt szeretnék lenni egy Ferrarival, úgyhogy ezentúl mindent megteszünk annak érdekében, hogy a megfelelő irányba fejlődjünk. Ha a nehezen sikerült péntekem után nézzük, nem is olyan rossz ez a negyedik hely” – mondta a Ferrari versenyzője.



A vártaknak megfelelően erős időmérőt zárt az Aston Martin: Fernando Alonso a szabadedzéseken mutatott tempóját szombat délutánra is megtartotta, és a két Mercedes elé becsusszanva közvetlenül a Ferrarik mögött rajtolhat majd holnap.

„Nem volt meglepetés az Aston erős teljesítménye, manapság már nincsenek titkok az F1-ben ezen a téren. Arra számítunk, hogy a mi szintünkön lesznek a futam során, kevesebb gumikopással kell majd megküzdeniük. Nehéz vasárnapunk lesz, de minden futamba úgy megyek bele, hogy meg tudjuk nyerni. Tudom hogy kell Alonsóval megküzdeni, jó móka lesz.”

Az időmérőn az élen végző Red Bull-páros azonban már nagyobb falat lesz Sainz szerint: „A Red Bull nagyon erős lesz holnap, ha időmérőn egy lépéssel voltak előttünk, a futamon másféllel lesznek. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megdolgoztassuk őket. Charles-nak jobb esélye van az új szett gumikkal felvenni a versenyt velük, nekem nehezebb dolgom lesz a használt abroncsokkal, de mögöttem mindenki használt gumikkal vág neki a versenynek, úgyhogy ez okozhat majd izgalmakat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: