DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Elmagyarázta a Ferrari döntését és stratégiáját Vasseur

A csapatfőnök szerint nem kell másokkal foglalkozni, csak a saját dolguk a lényeg: elmondta, hogy miért nem küldték ki a pole-ért Leclerc-t.

A vártnál jobban szerepelt a bahreini időmérőn a Ferrari, hiszen Charles Leclerc a harmadik, Carlos Sainz pedig a negyedik helyen végzett, de a versenytempó a várakozások szerint nem lesz elég a Red Bull legyőzéséhez.

Persze azért nem feltartott kezekkel mennek a csatába az olaszok, az új csapatfőnök, Fred Vasseur pedig beszélt arról a döntésükről is, hogy miért nem küldték ki Leclerc-t egy második körre a Q3-ban, elengedve ezzel a pole-harcot és bebetonozva a harmadik rajthelyet.

f1-vasseur-ferrari



„Egész jó lett az időmérő, nem gondoltuk, hogy a Red Bullokkal fogunk majd harcolni. Ami a döntést illeti: Bahreinben nagyon fontos, hogy jó gumijaink legyenek, például Monacóban biztosan nem ezt választottuk volna. Nem könnyű azt mondani egy versenyzőnek, hogy nem mehet még egy kört, de már előre megbeszéltük, hogy egy jó első kör esetén ezt csináljuk” – mondta Vasseur a Sky Italiának.

„Ezen a pályán korábban voltak gondjaink a gumikopással, úgyhogy most óvatosak vagyunk. Nem holnap zárul a szezon, és végig jó döntéseket kell hoznunk a lehetőségeinkhez képest. Nem vittek el minket az érzelmeink azért, mert volt esély a pole-ra, ez jó. A gumikezelés most is problémás, úgyhogy ezzel kell törődnünk és nem arra, amit mások csinálnak. Persze azért nem a nyolcadik hely a célunk, hanem a dobogó.”

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: