DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„Még több lehet az Astonban” a szakember szerint

Dan Fallows azt mondja, hogy a tavalyi lendületet mentették át, és tettek még egy nagy lépést előre, most pedig egy jól vezethető, gyors autót kaptak.

Ugyan az előszezoni teszt során még nagyon sokan fogadták kétkedve az Aston Martin remeklését, de az első versenyhétvége előrehaladtával egyre inkább úgy tűnik, hogy tényleg a zöldek lehetnek a szezon meglepetéscsapata. A RacingNews365.comnak nyilatkozó Dan Fallows szerint pedig még több is lehet ebben az autóban, mint amit most látunk: ugyanis egy egy olyan koncepcióban, amiben még sok a fejlesztési potenciál.

„Ez egyértelműen a tavalyi autó továbbfejlesztett változata, de valóban elég agresszív fejlesztésen esett át” – mondta a lapnak az Aston Martin technikai igazgatója.

„Nyilván vannak megkötések a szabályok által, de sok területen találtunk jelentősnek mondható fejlődési potenciált, a tavalyihoz képest nemcsak aerodinamikailag, de mechanikailag is” – tette hozzá Fallows.

f1-astonmartin-alonso-bahrein-2023



„Az év második felében nagyon sokat tudtunk fejlődni már tavaly is (miután koncepciót váltottunk), most pedig ez folytatódik tovább. Nem tudom, hogy pontosan hol tartunk jelenleg, de az biztos, hogy újabb nagy lépést tettünk előre, és ez a fontos, ez volt a célunk. Az nagy elégedettségre ad okot, hogy ez a mostani autó egy olyan alap, amivel további fejlesztéseket lehet eszközölni” – mondta a szakember.

Mint mondta: az autó jelenleg jól reagál a változtatásokra, akkor is jól lehet vezetni, ha változik az üzemanyagszint vagy a gumikeverék, és a szezon elején egy csapat semmi mást nem keres, csak ezt, ez jelenti azt az alapot, amire építhetik a továbbiakat. Biztatóan hangzik...

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: