DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Hírösszefoglaló

Ferrari-gyanú, McLaren–Red Bull, tesztbeosztás – szerdai F1-es hírek

A Ferrari és a McLaren kapcsán is érdekes híresztelések kaptak szárnyra az F1-es előszezoni teszt előtti napon: egy helyen az összes fontos szerdai hír.

Kezdjük azzal, hogy csütörtökön indul a bahreini Formula-1-es teszt: ennek kapcsán itt összegyűjtöttük, hogy ki mikor vezeti majd a csapatok autóit. Ha pedig az időtervre vagy kíváncsi, ide kattintva minden információt megtalálsz – a hétvégi többi autó-motorsportos eseményének programjával együtt.

f1-ferrari-2023-bemutato-1



De még az előszezoni tesztnek sem kellett elkezdődnie ahhoz, hogy máris arról szóljanak a hírek, hogy állítólag több csapat is érdeklődik a Ferrari új autójának egyik érdekes megoldásának szabályossága felől – minderről itt írtunk bővebben.

Egy másik érdekes pletyka a McLarenhez kapcsolódik: Zak Brown állítólag a Red Bull gyárában járt nemrég, méghozzá azért, hogy egy esetleges 2026-os motorpartneri szerződésről egyeztessen – részletek itt olvashatók.

S ha már Red Bull: az Aston Martin tőlük igazolt új technikai igazgatója arról árult el részleteket, hogy miért is olyan sikeres tervező Adrian Newey. „Newey-ból hiányzik az arrogancia, ez teszi őt naggyá” – fogalmazott Dan Fallows. További részletek ide kattintva.

A Haas újdonsült versenyzője, Nico Hülkenberg biztató szavakkal illette elődjét, Mick Schumachert: szerinte honfitársa anélkül fejlődhet rengeteget a Mercedesnél, hogy nagyobb nyomás nehezedne rá – minderről itt írtunk bővebben, miközben Bernie Ecclestone pedig arról beszélt, hogy ha Mick édesapja, a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher segíthetne a fiatal németet, biztosan élcsapatnál lenne a helye.

f1-mick-schumacher-launch-2

Mit tud a Pirelli felturbózott esőgumija? – tettük fel a kérdést egyik szerdai cikkünk címében, amiben arról írtunk, hogy előbb vezetik be az eredetileg 2024-re tervezett esőabroncsot: a hatékonyabb guminak melegítőpaplanra sincs szüksége. Bővebben itt.

Mindeközben már szivárognak az első részletek a Drive to Survive pénteken érkező ötödik évadából: többek között az is kiderült, mit mondott Günther Steiner Daniel Ricciardo fizetési igényéről.

Végezetül egy kis MotoGP: a Repsol Honda bemutatta 2023-as motorjainak festését Marc Marquezzel és Joan Mirrel. S ha már Marquez: néhány napja debütált a róla és a tavalyi kálváriájáról szóló dokumentumfilm-sorozat, amelyben többek között a Valentino Rossival történt 2015-ös botrányról is nyíltan beszélt – részletek itt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: