DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hülkenberg: Mick nyomás nélkül fejlődhet a Mercedesnél

Az F1-be visszatérő Nico Hülkenberg biztató szavakkal illette elődjét, Mick Schumachert, valamint mesélt saját partvonalon töltött szezonjairól is.

Három újonccal és egy nagy visszatérővel veszi kezdetét jövő héten a Formula-1 2023-as évada, három év után ugyanis ismét a rajtrácson köszönhetjük majd Nico Hülkenberget, aki a Haas színeiben száll harcba ismét F1-es pályafutásának első dobogós helyezéséért. A rutinos német honfitársát, az elsősorban baleseteivel semmint kiugró eredményeivel feltűnést keltő Mick Schumachert váltotta az amerikai istállónál, Schumacher pedig eközben a Mercedesnél talált új otthonra mint az istálló tartalékversenyzője. 

A 23 éves versenyzőt korai lenne még leírni, a Mercedes múlt heti bemutatóján pedig elárulta, hogy igyekszik a lehető legtöbbet ellesni Lewis Hamiltontól és George Russelltől, Hülkenberg szerint pedig éppen erre a hozzáállásra lesz szüksége. „Most több ideje lehet, mert nem versenyez és nincs is rajta nyomás, hogy megfelelően teljesítsen. A Mercedesnél adott a lehetőség, hogy minden idők egyik legjobbjától tanulhasson, tehát hihetetlenül értékes tapasztalatokkal gazdagodhat, amelyeket előnyére fordíthat” – magyarázta a 35 éves Hülkenberg a Sport Bildnek. A Mercedes tartalékpilótai állása valóban jó ajánlólevél lehet Schumacher számára, hiszen korábban Esteban Oconnak és az idén debütáló Nyck de Vriesnek is sikerült ülést találnia a csillagosoknál teljesített szolgálatot követően.

Hülkenberg tudatosan fordított hátat az F1-nek

Schumacherhez hasonlóan Hülkenbergnek is volt lehetősége arra, hogy az F1 zajától távol építse fel magát mentálisan, hiszen a tapasztalt német legutóbb 2019-ben versenyzett a királykategóriában, azóta pedig egyetlen szériában sem állt rajthoz, leszámítva emlékezetes F1-es beugrásait, de az újgenerációs autókkal is vannak már tapasztalatai, hiszen a 2022-es szezon első két hétvégéjén a koronavírusos Sebastian Vettelt helyettesítette. „2019-ben tudatos döntést hoztam azzal, hogy elhagytam az F1-et, és azzal is tisztában voltam, hogy nem biztos, lesz visszaút. A szezon közepétől kezdve nem voltam jól mentálisan akkoriban, a kihagyás azonban lehetőséget adott a megújulásra. Nyilvánvalóan teljesen más élmény volt a távolból figyelemmel kísérni az F1-et, de jót tett nekem az az időszak. Szükségem volt rá, és épp ennek köszönhetően vagyok most friss, nyugodt és motivált” – zárta a német. 

Hülkenberg szavai valóban Schumacher segítségére lehetnek, hiszen a tavalyi szezonban folyamatosan nyomás alatt kellett teljesítenie, Günther Steinerék ugyanis hamar egyértelművé tették, hogy mérlegelik lehetőségeiket a pilótapiacon, a bizonytalanság pedig egészen biztosan megviselte a fiatal németet mentálisan, Toto Wolff és a Mercedes bizalma azonban új kezdetet jelenthet a 2020-as F2-es bajnok számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: