DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Schumacher a tanulásra helyezi a hangsúlyt 2023-ban

A Mercedes tartaléka korábbi tapasztalataira építve segítené vissza a csillagosokat az F1 csúcsára, miközben a lehető legtöbbet lesné el Hamiltonéktól.

Szerdán a nyolcszoros konstruktőri bajnok Mercedes is leleplezte várva várt 2023-as modelljét, a W14-est, a Silverstone-ban tartott eseményen pedig természetesen jelen volt a gárda új tartalékpilótája, Mick Schumacher is, aki a Haas döntésének következtében kiszorult a rajtrácsról, Toto Wolff azonban mentőövet dobott a fiatal német számára. A 23 éves versenyző elsősorban a szimulátorban tölti majd az idejét, észrevételei pedig hatalmas segítséget jelenthetnek a csillagosoknak a jelentős módosításokat is felvonultató versenygép kiismerésében. Schumacher szerint a tavalyi évben szerzett tapasztalatai nagyban megkönnyítik majd a munkáját, ugyanis friss ismeretekkel rendelkezik az új szabályrendszer szerint épített autókról.

„A legfontosabb, hogy tavalyról vannak tapasztalaim az újgenerációs autókról, ezért a szimulátorozást a versenyzőkéhez hasonló felfogással közelítem majd meg. Ezzel együtt közvetlen összehasonlítási alapom is lesz majd az autó viselkedésével kapcsolatban, így rendkívül gyorsan hozzá tudjuk majd igazítani a szimulátort. Remélhetőleg releváns visszajelzésekkel és több különböző opcióval tudok majd szolgálni a csapatnak a beállításokat illetően” – magyarázta Schumacher a Formula.hu online jelenlétében zajló eseményen

Sokat tanulna Hamiltontól és Russelltől



Schumacher formulaautós karrierjének kezdete óta először lesz kénytelen kívülről szemlélni a pályán zajló eseményeket, ezzel hasonló helyzetben találva magát mint korábban Alex Albon, Oscar Piastri, vagy épp jóbarátja, Esteban Ocon. A Haas korábbi versenyzője ennek ellenére nem csügged, igyekszik kihasználni, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltontól, valamint az új generáció egyik legtehetségesebb versenyzőjétől, George Russelltől leshet el trükköket.

„Annak ellenére, hogy idén nem vezetek, továbbra is ugyanúgy fogom megközelíteni a hétvégéket, mintha versenyeznék. Próbálom élesen tartani magam, illetve igyekszem megragadni ezt a lehetőséget, hogy a lehető legtöbb tapasztalattal gazdagodhassak, emellett természetesen törekedni fogok arra, hogy minél nagyobb hasznára váljak a csapatnak. Bár nyilván eredetileg nem erre a szerepre készültem, de hatalmas megtiszteltetés, hogy a Mercedes tagja lehetek. Ez is egy remek lehetőség arra, hogy továbbfejlesszem a képességeimet, a csapat ugyanis rengeteg tapasztalatot gyűjtött az elmúlt években, én pedig igyekszem az előnyömre fordítani mindezt” – magyarázta a német.

„Idén két csapattársam is lesz, tehát érdekes lesz összehasonlítani, hogy mit csinálnak eltérően, ebből pedig én is sokat tanulhatok, így remélhetőleg készen fogok állni, amikor visszatérek. Természetesen erre nincs garancia, de úgy érzem, a megfelelő helyen vagyok ahhoz, hogy a lehető legtöbbet tanuljam annak ellenére, hogy nem vezethetek. Remélhetőleg lesznek lehetőségeim a visszatérésre, úgy tudom, hogy a télen is volt néhány érdeklődő, szóval ebből a szempontból nem aggódom túlságosan” – zárta Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: