DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Bemutatták Marquez és Mir Repsol Hondáját

Narancs, piros és fehér: a tradicionális Repsol-színekben pompázik a két világbajnok, Marc Marquez és Joan Mir 2023-as versenygépe.

Többhetes szünet és a sepangi teszt után folytatódott a csapat- és motorbemutatók sora a MotoGP-ben: ezúttal a királykategória legsikeresebb, de az utóbbi években hullámvölgyben lévő alakulata, a Repsol Honda tartotta meg a maga eseményét Madridban.

Az istálló félig új felállással várja az idénykezdetet: egyfelől továbbra is náluk szerepel a nyolcszoros világbajnok Marc Marquez, aki reményei szerint végre újra tökéletes fizikai formában vághat majd neki a szezonnak az előző évek műtétjei és vesszőfutása után, míg mellé új csapattársként érkezett a kiszálló Suzukitól leigazolt 2020-as vb-győztes, Joan Mir.

A csapat nem húzta el az RC213V leleplezését: a Honda továbbra is a jól ismert Repsol-színekben – miután immár közel három évtizede tart a két fél együttműködése –, azaz főként narancssárgában, pirosban és fehérben pompázik, kiegészülve a Red Bull-logójával. Újdonságként legfeljebb néhány új szponzorfeliratot és Mir sárga 36-os rajtszámát könyvelhettük el.

A Repsol Hondát és persze a mezőny többi tagját is legközelebb március 11-én és 12-én, a portimaói kollektív teszten láthatjuk a pályán, két héttel később pedig ugyanott kerül majd sor a szezonnyitó nagydíjra is.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: