Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 1. péntek

Mir

Rins: Mutassuk meg, hogy rosszul döntöttek!

A spanyol versenyző zokogott, amikor meghallotta a Suzuki távozását, Joan Mir dühös a döntés miatt – de mindkét motoros elsősorban nem is magát, hanem a csapattagokat sajnálta.

részletek

Délelőtt bukott, délután az élre állt Quartararo

Mozgalmas napja volt a Spanyol GP péntekjén a regnáló világbajnoknak, aki végül leggyorsabbként zárta az edzéseket. Nyomában három Ducati, miközben Marquez két eséssel a 19. helyen.

részletek

Quartararo fölényes győzelmével az élre állt

Érinthetetlennek bizonyult a címvédő a Portugál GP-n, aki idei első sikerét aratva az összetettben is átvette a vezetést – holtversenyben Rinsszel. Zarco a második, Aleix Espargaro a harmadik.

részletek

Mir: Kezdünk úgy menni, mint 2020-ban

Bár egyelőre még a dobogóra sem állt fel idén, a két évvel ezelőtti MotoGP-világbajnok mégis bizakodva értékelte a Suzuki formáját: hasonlóan konstansan teljesítenek, mint a címszerzésükkor.

részletek

Őrült és extrém versenyre számítanak Mandalikában a MotoGP-sek

Elviselhetetlen forróság, új aszfaltozás az eleve vadonatúj pálya egyes szakaszain, változó gumiszerkezet: komoly kihívásokkal szembesülnek a motorosok az Indonéz Nagydíjon.

részletek

Rins a leggyorsabb, Honda–Suzuki harc az élen

A „kékek” spanyol versenyzője érte el a legjobb időt a Katari GP második edzésén, századokkal megelőzve a világbajnok Marc Marquezt és Joan Mirt. A gyári Ducatik és Yamahák is az első tízben.

részletek

Espargaro zárt az élen a Hondával Quartararo előtt

Az első után az utolsó napot is behúzta a mandalikai kollektív gyakorláson a Repsol spanyolja, megelőzve a Yamaha regnáló világbajnokát és az Apriliával továbbra is remeklő testvérét.

részletek

Bajban a Yamaha, titkos favorit a Suzuki és az Aprilia?

Quartararo szerint a riválisok többet léptek előre, mint ők; Mir késznek érzi a Suzukit; Marquez még nem igazodott ki az új Hondán – mit szűrhetünk le a kétnapos sepangi tesztből?

részletek

Kék maradt, mégis változott a Suzuki festése

Nem sokkal a Yamaha után a 2020-as világbajnok csapat is leleplezte idei dizájnját: Joan Mir és Alex Rins motorjának festésébe a szokott kék és ezüst mellé ezúttal némi fekete is vegyült.

részletek

Mir: Bízom a Suzukiban, de…

A 2020-as MotoGP-világbajnok célja, hogy előrelépjenek a GSX-RR-rel, s ha ez megtörténik, 2022 után is marad a „kékeknél” – de azért nem zárkózik el egy esetleges átigazolástól sem a spanyol.

részletek

Bagnaia kényelmes győzelmet aratott Portimaóban

A pole-ból induló ducatis olasz idei harmadik sikerét gyűjtötte be, ezzel biztossá vált a vb-ezüstérme és a Ducati gyártói elsősége. Mir és Miller még a dobogón, a világbajnok kicsúszott a piros zászlóval véget érő futamon.

részletek

Marquez: Talán ez volt az utolsó esélyem

Olyan tökéletes versenyt futott Austinban a spanyol, amilyet megálmodott, a mögötte befutó Quartararo pedig nem stresszeli magát a karnyújtásnyira lévő vb-cím miatt – a főszereplők értékelése.

részletek