DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Már támadják is a Ferrari új technikai megoldását?

Az olaszok szerint már meg is érkezett az FIA-hoz az első kérés/kérdés azzal kapcsolatban, hogy mennyire szabályos a Scuderia megoldása.

Az olasz Formu1a.uno számolt be arról, hogy információi szerint az FIA arról tájékoztatta a Ferrarit, hogy megérkezett az első tisztázási kérelem az istálló egyik új megoldásával kapcsolatban. Ez a megoldás az SF-23-ason feltűnt új S csatornát érinti.

Ezt a korábban előszeretettel használt, de az újgenerációs autóknál eddig nem látott S csatornát a Ferrari az idei technika oldalán használja arra, hogy optimalizálja a levegőáramlást.

A portál úgy tudja, hogy egy csapat már be is nyújtotta a kérdését a megoldás szabályosságát illetően, de ez összességében rutineljárásnak számít, sok innovatív ötlettel kapcsolatban érkeznek ilyen kérések, kérdések a szövetség felé. Az érdeklődés célja valószínűleg nem is az, hogy szabálytalannak minősítsék a megoldást, hanem az, hogy a tisztázási kérelem révén (tehát hogy ez pontosan miért is szabályos) több információt tudhassanak meg róla.

Az olasz lap szerint a Ferrarinál természetesen egyértelműen szabályosnak hiszik a megoldást, és ezen felül több érdekes ötlettel is felszerelték az SF-23-ast.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: