DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Csütörtök: Silverstone új terve, a Mercedes bejelentése, a Cadillac reakciója

Megvan, mikor érkezik a német márka idei autója, reagált a Cadillac, Silverstone új ötletet dobott be, Verstappen és Russell kritikákat fogalmazott meg. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

A mai nap sem telt el úgy, hogy ne érkeztek volna hírek az Andretti és a Cadillac esetleges F1-es szerepvállalásáról. Michael Andretti igyekezett leszögezni, hogy ők tényleg komolyan gondolják a projektet, mégpedig olyannyira, hogy öt-hat éven belül a bajnoki címért szeretnének csatázni, de a partnerükként megjelent amerikai márka részéről is reagáltak az elmúlt napok eseményeire.

Elképesztő formát mutat a Dakaron Sebastian Loeb, aki navigátorával már zsinórban negyedik, összességében pedig már az ötödik szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei viadalon, amivel a korábbi gondjai ellenére továbbra is életben tartotta esélyeit arra, hogy legalább a második helyet elérje az autósok között, ahol az összetettben továbbra is Nasser Al-Attiyah tartózkodik az élen. A motorosoknál Skyler Howes vette vissza a vezetést, a nap további eseményeit pedig ebben a cikkben foglaltuk össze.



Csütörtökön jelentette be a Mercedes, hogy február 15-én rántja le a leplet idei F1-es autójáról, vagyis ezzel már összesen hét istálló határozott a bemutatójáról. Minden további részletért ide kell kattintani.

Még mindig nem beszélt egymással Mick Schumacher és Nico Hülkenberg. Mint ahogyan az már az előző szezon zárása előtt ismertté vált, az idősebbik német pilóta váltotta a Formula-2 2020-as bajnokát a Haas istállójánál, aki azóta már a Mercedes tartalékosa lett. Most az is kiderült, hogy sosem volt köztük valódi kapcsolat. Minden további itt.

Szintén az amerikai istállóhoz kapcsolódó hír, hogy a csapatfőnök, Günther Steiner továbbra sem bánta meg azt a pillanatot, amikor elbocsátották Nyikita Mazepint. A szakember szerint ez volt az egyetlen választási lehetőségük abban a helyzetben.

 

Noha 2020-ban bejelentette visszavonulását, ismét versenyezni fog a NASCAR királykategóriájában Jimmie Johnson. A széria kétszeres bajnoka az elmúlt két idényt az IndyCar mezőnyében töltötte, azonban résztulajdont szerzett a legendás Richard Petty csapatában, ahol részidős pilótaként szerepelhet idén. A 47 éves pilóta egy sajtótájékoztatón jelentette be új rajtszámát, hiszen a hozzá erősen kötődő 48-as számot továbbra is egykori csapata, a Hendrick Motorsports birtokolja. A részleteket itt találják a kedves olvasók.

Ma derült ki, hogy Sebastian Vettel eladja autógyűjteményének egyik darabját. A szóban forgó jármű egy Nissan GT-R Black Edition, ami eddig mindössze 150 kilométert tett meg, így az ára sem olcsó, 250 ezer euró, azaz 90 millió forint.

Többször szerepelt a mai hírekben George Russell is. A fiatal brit versenyzőről Mika Hakkinen úgy véli, minden megvan benne ahhoz, hogy világbajnok legyen a közeljövőben, maga a pilóta pedig arról beszélt, hogy rajong Mohammed ben Sulayem rotációs ötletéért, de vele egy véleményen van Valtteri Bottas is.

Silverstone szervezői egy kibővített versenyhétvégét szeretnének a Brit Nagydíj idején. Erről a pálya ügyvezető igazgatója, Stuart Pringle árult el pár dolgot, aki úgy gondolja, már csütörtökön körözhetnének a pályán, minden eddiginél jobban kiszolgálva a rajongókat. Az elképzelésről itt írtunk.  

A jelenlegi autókat nem lehet jól vezetni, ha azok alulkormányzottak Max Verstappen szerint. A holland úgy gondolja, ez különösen a súlyproblémák, valamint a mostani gumik miatt van így. A címvédő véleményét ide kattintva lehet elolvasni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: