DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hakkinen szerint Russell maga mögött tarthatja Hamiltont

Az idei szezon elején George Russell építeni tud majd a tavalyi év végén mutatott lendületére Mika Hakkinen szerint. A kétszeres világbajnok úgy érzi, a fiatal brit masszívan jobb lehet, mint Lewis Hamilton

Bár a Mercedes egy nagyon küzdelmes szezont futott 2022-ben, az esztendő második felére a német márka egyre erősebbé vált, pilótiáik közül viszont csak George Russell tudott futamot nyerni, aki Interlagosban kivételesen jól teljesített.

A McLaren korábbi kétszeres bajnoka, Mika Hakkinen szerint Russell nagyon magabiztosnak tűnt az előző esztendőben, a jövőben pedig csak még jobb lehet, ha építeni tud az eddig megszerzett tapasztalataira.

„Amit Brazíliában művelt, az briliáns volt. A csapat masszívan fejlesztette az autót, hogy futamokat tudjanak nyerni, de vajon ő képes lesz folytatni az eddigi tendenciát? Ha felhasználja azt a tapasztalatot, amit a Mercedesnél és úgy általában véve eddig a Formula-1-ben szerzett, akkor maga mögött tarthatja Lewist. Ez igazán lenyűgöző” – idézte Hakkinen szavait az F1i nevű portál.

Russell igazi világbajnok alkat



Hakkinen nem kételkedik abban, hogy George Russell egy napon világbajnok lehet az F1-ben, mivel meglátása szerint minden olyan tulajdonsága megvan, ami szükséges ehhez.

„A lista hihetetlenül hosszú, ha az ember elkezdi az autóversenyzői lét minden aspektusának finomhangolását. Mögötte viszont már egy masszívan hosszú karrier áll, ha már a gokartozásról, az összes többi kategóriáról, az adatokkal kapcsolatos tudásáról, vagy az autó extrém helyzetekben való kezelésének képességeiről beszélünk. Biztos vagyok benne, hogy minden potenciál megvan benne ahhoz, hogy nagyszerű versenyző és világbajnok lehessen” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: