Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. december 15. vasárnap

Dakar

Alonso: Verstappent a legjobb nézni az F1-ben

A kétszeres világbajnok spanyol szerint eldönthetetlen, ki a legjobb a jelenlegi Formula-1-es mezőnyben, de Max Verstappen állandó támadó felfogását nagyon kedveli és a nézők ugyanígy vannak ezzel.

részletek

Alonso első terepralis dobogóját szerezte

Úgy tűnik, jó úton halad a spanyol Dakar-felkészülése: navigátorával, Marc Comával a harmadik helyen végeztek a Szaúd-Arábiában rendezett négynapos Al Ula-Neom rali összetettjében.

részletek

Hivatalos: Alonso rajthoz áll a 2020-as Dakaron

Eddig csak valószínű volt, most már eldöntött: az eddigi sikereit pályaversenyzésben elérő spanyol a tereprali csúcsát jelentő megmérettetésen áll rajthoz Szaúd-Arábiában, a Toyota gyári csapatában.

részletek

Alonso: Mindenki ugyanazt kérdezgeti

A kétszeres F1-es világbajnok szerint nem biztos, hogy ugyanezt a tiszteletet magkapná akkor is, ha máshogy alakul a pályafutása és esetleg több címet nyer - most sokkal szabadabb, mint eddig volt.

részletek

Ötszörös Dakar-győztes lett Alonso navigátora

Nem akárki fogadta el Fernando Alonso felkérését, hogy legyen elsőszámú segédje a terepralizással való ismerkedése során. Marc Coma ötszörös győztesként a szervezői csapatból lépett vissza új szerepkörben a versenyzésbe.

részletek

Lengyelországban tesztelt Fernando Alonso

Fernando Alonso sikeres, kétnapos felkészülésen van túl, amit a Toyota Hilux versenygéppel teljesített a lengyelországi Szczecinben szeptember 2-3. között: összesen 700 kilométert tett meg, amiben benne voltak a nemrég befejeződött Baja Poland egyes szakaszai is. Az edzőpályán voltak homokos szakaszok, kemény és puha talaj, illetve a csapat logisztikai partnere, a tereprally-specialista Overdrive Racing által tervezett buckás terep is. Végül tényleg a Dakar lehet a cél?

részletek

Megbirkózott a sivataggal Fernando Alonso

Miután korábban már hivatalosan is bejelentette, hogy megkezdi a felkészülést a lehetséges indulásra a 2020-as Dakar Ralin, Fernando Alonso néhány hete háromnapos, intenzív tereprali képzésen esett át a TOYOTA GAZOO Racing munkatársaival a Namíbiai sivatagban. A FIA Hosszútávú Világbajnoki címvédő közel 1000 kilométert vezetett a 2019-es Dakar-győztes Toyota Hilux kormánya mögött.

részletek

Alonso kemény Dakar-teszten van túl

A Toyota Dakar-autóját nyúzhatta három napon át Namíbiában. A csapat szerint nagyon gyorsan tanul, de természetesen bőven van még mit bepótolnia a dűnéken autózást tekintve.

részletek

Három kontinensen, versenyekkel készül a 2020-as Dakarra Alonso

Namíbiában kezdődik az új kihívásba vágó Fernando Alonso átfogó felkészülési programja. Afrikában, Európában és a Közel-Keleten tesztekkel és versenyekkel tanul bele az ismeretlen műfajba a januári megmérettetés előtt.

részletek

Sajtó: Alonso a Dakaron indul 2020-ban

Sajtóértesülés szerint napokon belül bejelentik, hogy új feladatot kap a kétszeres F1-es világbajnok és ezúttal a sivatagi homokdűnék között fog versenyezni, méghozzá a Toyotával.

részletek

Dakar: újítások pro és kontra

Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.

részletek

Itt az útvonal – részletek a szaúd-arábiai Dakarról!

Az már korábban hivatalossá vált, hogy a 42. Dakar Ralit Szaúd-Arábiában rendezik meg jövőre, csütörtökön azonban fény derült a részletekre is: a sivatagi show 2020. január 5-17. között zajlik majd az Arab-félsziget legnagyobb országában. Valójában ez lesz a Dakar történetének harmadik nagy fejezete, hiszen Afrikában kezdődött, majd Dél-Amerikában folytatódott, most pedig Ázsiában talált új otthonra.

részletek
Olvastad már?