Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 20. szerda

Dakar

Ezért hagyta ott két éve az F1-et Alonso

2018 végén egyszer már elköszönt a száguldó cirkusztól a kétszeres világbajnok, aki akkoriban nem érezte vonzónak az F1-et. Azt is elmondta, hogyan érzi magát a visszatérését megelőzően.

részletek

Podcast: A Dakar és ami mögötte van

Mivel a Formula Podcast egyik állandó hangja csapatfőnökként ünnepelhetett már győzelmet Dakarban, nem mehettünk el szó nélkül a világ legnagyobb sivatagi versenyének 2021-es kiadása mellett.

részletek

Sainz behúzta az utolsó napot, Peterhansel az újabb Dakar-győzelmet

A rekorder 14. alkalommal is megnyerte a legendás versenyt, melyet szinte végig vezetett, pedig csak egy szakaszon volt a leggyorsabb. Al-Attiyah és Sainz álltak még dobogón – a hármas uralta a Szaúd-Arábiában zajló kéthetes viadalt.

részletek

Tragédia: Meghalt egy motoros a Dakaron

A sivatagi verseny utolsó napján érkezett a rossz hír: ez a Dakar Rali sem végződött haláleset nélkül. A vasárnap balesetet szenvedett, amatőrként induló Pierre Cherpin hunyt el, miközben repülővel Franciaországba szállították.

részletek

Új motoros Dakar-győztest koronáztak

Miután számos élmenő feladta a maratoni versenyt, Kevin Benavides első sikerét ünnepelhette a dzsiddai célban. Hondás márkatársa, Ricky Brabec és a KTM-es Sam Sunderland végeztek dobogós helyen.

részletek

Dakar: Peterhansel a 14. győzelem kapujában

Hiába nyerte meg a lerövidített 11. szakaszt is Al-Attiyah, újra nem közelített számottevően az éllovasra. A motorosok között ellenben még három esélyes van: bejelentkezett Sam Sunderland is. Egy újabb élmenő, Joan Barreda is kiszállt.

részletek

Motoros dráma a Dakar 10. szakaszán

A vezető Nacho Cornejo elesett, majd visszaállt és célba ért a szerdai szakaszon, a beérkezést követő orvosi vizsgálat után azonban fel kellett adnia a versenyt. Al-Rajhi másodszor is szakaszt nyert az autós mezőnyben.

részletek

Dakar: Peterhansel először nyert, KTM-bukás

Riválisai balszerencséjét is kihasználva nagy lépést tett 14. Dakar-győzelme felé a Mini franciája, míg a motorosoknál bukott az egyik fő esélyes, így egy KTM maradt talpon a Hondák között.

részletek

Dakar: Al-Attiyah közelített, Honda-KTM párharc

A sivatagi derbi 8. szakaszán, a maraton második felében a Toby Price gyorskötözővel megszerelt motorral majdnem napot nyert, nagyot esett a Husqvarna favoritja és Gyenes Emánuel is remekelt.

részletek

Elhunyt a Dakar háromszoros győztese

A jelenleg zajló 2021-es Dakar Rali alatt érkezett a hír, hogy 68 évesen elhunyt a verseny egyik legendás alakja, Hubert Auriol, aki elsőként nyert motorral és autóval is.

részletek

Hazai versenyző sikerével folytatódott a Dakar

Al-Rajhi szakaszt nyert Szaúd-Arábiában, Peterhansel tovább növelte vezetését az autós mezőnyben. A motorosok között egyetlen másodperc a különbség az első és második közt.

részletek

Dakar: Sainz győzelemmel korrigált, Barreda triplázott

A csütörtökön eltévedő és kifakadó Matador idei második részsikerét húzta be a Dakaron, de az összetettben továbbra is Peterhansel vezet Al-Attiyah előtt. A motorosoknál egy KTM-es az élen féltávnál.

részletek
Olvastad már?