Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. szeptember 28. szerda

Dakar

Utcai gumikkal tarolt az idei Dakaron a KAMAZ

Az Arab-sivatag legnehezebb terepein folytatott, mintegy 8000 kilométeren át tartó kéthetes küzdelem után a KAMAZ-master csapat második pódiumgyőzelmével zárult a Dakar Rali.

részletek

Az Audi RS Q e-tron a Dakar Ralin – Sikeres rajt egy új korszak felé

Bravúrral esett át tűzkeresztségén az Audi történetének eddigi legösszetettebb versenyautója a Dakar Ralin, és mindhárom Audi RS Q e-tron sikerrel teljesítette szaúd-arábiai bemutatkozása alkalmával a világ legkeményebb terepraliját. Együttesen mintegy 24 ezer sivatagi kilométert tudhatnak maguk mögött, csaknem háromszorosát a korábban futott 8700 tesztkilométernek. Az Audi legjobb versenyzőpárosaként végül a Mattias Ekström/Emil Bergkvist duó a kilencedik helyen futott be a dzsiddai célba az immár klasszikus sivatagi rali idén különösen nehéz versenyén. Az elektromobilitás elérkeztével az Audi új korszakot nyitott a terepraliban.

részletek

Halálos balesettel zárult a Dakar

Egy szerelő hunyt el az idei Dakar utolsó napján: balesetet szenvedett a kísérőautó, a sofőr pedig nem élte túl az ütközést. Egy alig 20 éves francia fiatalemberről van szó.

részletek

Dakar: Al-Attiyah negyedszer nyert, Loeb második

Végig kézben tartotta a 2022-es Dakar Ralit Nasser Al-Attiyah. A végén 49 másodpercen múlt, hogy nem az elektromos Audi, hanem a Toyota nyerte a legtöbb szakaszt idén.

részletek

Második Dakar-győzelmét szerezte Sunderland

Az összetett második Pablo Quintanilla megnyerte az utolsó versenynapot, de Sam Sunderland beosztotta előnyét, így ő ünnepelhet győzelmet Dzsiddában: 2017 után másodszor nyert Dakar Ralit.

részletek

Dakar: Sainz révén újabb Audi-szakaszgyőzelem

Végéhez közeledik a Dakar Rali, csütörtökön már a 11. szakaszt futották. Jelen állás szerint hamarosan az autósoknál és a motorosoknál is többszörös győztest avathatunk.

részletek

Dakar: Peterhansel is nyert az Audival, kiesett a motoros címvédő

A 10. szakasz a 14-szeres bajnokról szólt Szaúd-Arábiában, aki Sainz és Terranova előtt végzett. Benavides kiszállt, Walkner hátracsúszott, Van Beveren személyében új éllovas van a motorosoknál, a quadok között viszont Giroud fél keze már a trófeán.

részletek

Dakar: Hármas Toyota siker, új éllovas a motorosoknál

Kiválóan alakult a 9.szakasz a Toyota számára, miután Giniel de Villiers nyerte a napot, mögötte pedig két márkatársa zárt az első háromban. A motorosok között Matthias Walkner vette át a vezetést.

részletek

Dakar: Négyes csatában Ekström szakaszgyőzelmet szerzett

A három elektromos Audi és Loeb 395 kilométeren át küzdöttek az első helyért a Dakar 8. szakaszán. Három másodpercen múlt, hogy a német márka ne sajátítsa ki az első három pozíciót. Két keréken Sunderland visszavette a vezetést, miközben újabb gyári motoros és quados élmenő adta fel.

részletek

Dakar: Loeb nyert a pihenőnap után, összekötőn esett ki a motoros élmenő

Vasárnap megkezdődött a Dakar Rali második félideje. Sebastien Loeb kézben tartotta a gyorsaságit, a motorosoknál viszont felbolydult a sorrend: Adrien van Beveren a negyedik helyről állt az élre, Daniel Sanders búcsúzott.

részletek

Dakar: Terranováé a péntek, Loeb eltévedt

A Prodrive pilótája 2015 óta először nyert szakaszt, a csapat örömét azonba beárnyékolta a csapattárs idővesztesége. A motorosoknál rövidítették a szakaszt, amelyen Daniel Sanders nyert.

részletek

Akár le is fújhatják a Dakart a bomba után

Miután felmerült, hogy terroristatámadás történt a versenyt megelőző napokban, amelyben egy versenyző súlyosan megsérült, a francia külügyminiszter opcióként említette a viadal törlését.

részletek