Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 23. szerda

Dakar

Ötszörös Dakar-győztes lett Alonso navigátora

Nem akárki fogadta el Fernando Alonso felkérését, hogy legyen elsőszámú segédje a terepralizással való ismerkedése során. Marc Coma ötszörös győztesként a szervezői csapatból lépett vissza új szerepkörben a versenyzésbe.

részletek

Lengyelországban tesztelt Fernando Alonso

Fernando Alonso sikeres, kétnapos felkészülésen van túl, amit a Toyota Hilux versenygéppel teljesített a lengyelországi Szczecinben szeptember 2-3. között: összesen 700 kilométert tett meg, amiben benne voltak a nemrég befejeződött Baja Poland egyes szakaszai is. Az edzőpályán voltak homokos szakaszok, kemény és puha talaj, illetve a csapat logisztikai partnere, a tereprally-specialista Overdrive Racing által tervezett buckás terep is. Végül tényleg a Dakar lehet a cél?

részletek

Megbirkózott a sivataggal Fernando Alonso

Miután korábban már hivatalosan is bejelentette, hogy megkezdi a felkészülést a lehetséges indulásra a 2020-as Dakar Ralin, Fernando Alonso néhány hete háromnapos, intenzív tereprali képzésen esett át a TOYOTA GAZOO Racing munkatársaival a Namíbiai sivatagban. A FIA Hosszútávú Világbajnoki címvédő közel 1000 kilométert vezetett a 2019-es Dakar-győztes Toyota Hilux kormánya mögött.

részletek

Alonso kemény Dakar-teszten van túl

A Toyota Dakar-autóját nyúzhatta három napon át Namíbiában. A csapat szerint nagyon gyorsan tanul, de természetesen bőven van még mit bepótolnia a dűnéken autózást tekintve.

részletek

Három kontinensen, versenyekkel készül a 2020-as Dakarra Alonso

Namíbiában kezdődik az új kihívásba vágó Fernando Alonso átfogó felkészülési programja. Afrikában, Európában és a Közel-Keleten tesztekkel és versenyekkel tanul bele az ismeretlen műfajba a januári megmérettetés előtt.

részletek

Sajtó: Alonso a Dakaron indul 2020-ban

Sajtóértesülés szerint napokon belül bejelentik, hogy új feladatot kap a kétszeres F1-es világbajnok és ezúttal a sivatagi homokdűnék között fog versenyezni, méghozzá a Toyotával.

részletek

Dakar: újítások pro és kontra

Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.

részletek

Itt az útvonal – részletek a szaúd-arábiai Dakarról!

Az már korábban hivatalossá vált, hogy a 42. Dakar Ralit Szaúd-Arábiában rendezik meg jövőre, csütörtökön azonban fény derült a részletekre is: a sivatagi show 2020. január 5-17. között zajlik majd az Arab-félsziget legnagyobb országában. Valójában ez lesz a Dakar történetének harmadik nagy fejezete, hiszen Afrikában kezdődött, majd Dél-Amerikában folytatódott, most pedig Ázsiában talált új otthonra.

részletek

Hivatalos: Szaúd-Arábiában tartják a 2020-as Dakart

A szervező ASO megerősítette: az afrikai főváros nevét viselő ikonikus verseny Dél-Amerikából Ázsiába, a Közel-Keletre költözik, az óriási Rab-el-Háli sivatag lesz az otthona.

részletek

Sajtó: Jövőre Szaúd-Arábiában lesz a Dakar

Új világrészbe költözik a maratoni viadal, amely 11 alkalom után elhagyja Dél-Amerikát. Úgy tudni, ötéves szerződést írtak alá 2020-tól fogva. Nasser Al-Attiyah is elejtett pár információt.

részletek

Alonso: Egyszer talán valaki legyőz azonos autóban

Amíg azt tapasztalja, nincs nála gyorsabb, folytatni fogja a versenyzést. Világbajnoki címeit, friss győzelmeit és a tavalyi 21-0-t emlegeti: nem titkolja, szerinte ő a legjobb.

részletek

Sporttörténetének legsikeresebb szakaszában a Toyota?

A Toyota tavaly és idén sosem látott sikerszériát könyvelhetett el valamennyi kiemelt motorsportban, amelyben képviselteti magát: a motorsport területén rendkívüli hagyományokra visszatekintő autógyártó 2018-ban története során immáron negyedszer (1993, 1994, 1999, 2018) hódította el a Rally Világbajnokság (WRC) konstruktőri világbajnoki címét, megnyerte a legendás Le Mans-i 24 órás futamot és a Hosszútávú Világbajnokságban (WEC) élen állva minden esélye meg van arra, hogy a 2014-es diadal után ebben a szezonban is elhozza a konstruktőri világbajnoki címet, és ha mindez nem lenne elég, történetében először 2019-ben a Toyota megnyerte a Dakart is. Nem mindennapi sikersorozat ez, és a japánok szerencséjére (bár mindez valószínűleg sokkal inkább a nagyon tudatos és megfeszített munka, semmint szerencse számlájára írható - egyelőre nem látszik a vége.

részletek
Olvastad már?