DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A brit szervezők kibővítenék az F1-es versenyhétvégét

Négy napra bővülhetne a Brit Nagydíj programsorozata a rendezők tervei szerint. Silverstone-ban igazi fesztivált akarnak létrehozni a rajongóknak, így akár már csütörtökön is körözhetnének a pályán.

A tavalyi F1-es szezonban a versenyhétvégék zömén fantasztikus hangulat uralkodott és rekordok dőltek meg a helyszíni látogatók számát tekintve. Ez nem volt másképp Silverstone esetében sem, ahol 2022-ben három nap alatt 400 000 rajongót regisztráltak.

Ezt a hullámot meglovagolva a szervezők még több eseménnyel kedveskednének a kilátogató szurkolóknak, így az ötletük alapján már a csütörtöki napon is akciók lehetnének a legendás aszfaltcsíkon egy négy napon át tartó programsorozat keretein belül. Amit ehhez fontos hozzátenni, hogy az F1-es program a szokásos menetrend szerint haladna, de mellette több más szériát is bevonnának hasonlóan ahhoz, amit az Ausztrál Nagydíj esetében csinálnak az ottani rendezők.



„Szeretnénk meghosszabbítani a hétvégét” – kezdte mondandóját Stuart Pringle, Silverstone ügyvezető igazgatója, aki csütörtökön a birminghami Autosport International eseményen beszélt erről. „Keményen dolgozom az F1-en, és úgy gondolom, hogy változtatnunk kell a hétvége formátumán” – folytatta a pálya vezetője, aki úgy véli, az eddiginél nagyobb élményt biztosíthatnának a nézőknek.

A három nap kevésnek bizonyult

Pringle szerint az ötletük nyomán sokakban felvetődhet, hogy a csütörtöki napon jó néhány teendőt el kell végeznie az FIA szakembereinek, így például a rendszerteszteket, de véleménye szerint ezt akár egy nappal korábban is megcsinálhatnák.

„Csütörtökön csináljunk néhány dolgot. Rengeteg ember szeretne eljönni, hogy megnézze a dolgokat. Három nap nem elég. Legyen ez a nagy, egyhetes fesztivál legjobb része. Az emberek kedden megjelennek Silverstone-ban, felállítják a sátrat, és ennyi, már bent is vannak” – tette hozzá Pringle, aki a rendezvényen arról is szót ejtett, hogy csak néhány teljes árú jegyet nem adtak még el, minden más belépő már korábban elkelt a hétvégére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: