DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Öt-hat éven belül a vb-címért harcolna Andretti

Nem becsülik alá a feladatot, de nem is csak a létszámot növelnék az F1-ben Andrettiék: alapos tervük van arra, hogyan jussanak a topcsapatok szintjére.

Már tavaly jelezte az Andretti Global, hogy néhány esztendőn belül szeretnének csatlakozni a Formula-1-es mezőnyhöz, a projekt pedig egy magasabb szintre lépett azzal, hogy a múlt héten bejelentették, hogy mindezt a General Motorshoz tartozó Cadillackel összefogva tennék meg.

Persze az F1 és főként a jelenlegi csapatok többsége így is ellenzi vagy legalábbis tartózkodó Andrettiék vagy bármely újonnan jelentkező alakulattal kapcsolatban – mindenekelőtt természetesen pénzügyi szempontból, hiszen így a pénzdíjak több részre oszlanának (emiatt merült fel az, hogy akár az eredeti 200 millió dollár triplájára is emelnék a „beugrót” az új istállók számára).

f1-andretti-cadillac-generalmotors_1



Andrettiék ugyanakkor az akadályok ellenére is nagyon komolyan gondolják az F1-es szerepvállalást, sőt a tulajdonos Michael Andretti szerint őt inkább csak motiválják a negatív hangok.

 

A végső cél: az F1-es vb-cím

Eredményesség tekintetében sem teszik alacsonyra a lécet, Andrettinek ugyanis feltett szándéka az élmezőnyben szerepelni. Persze a csapattulajdonos tisztában van vele, hogy ez nem egyszerű feladat a Formula-1-ben, de állítása szerint megvan a tervük ahhoz, hogy elérjék a céljukat – és a Forbesnak nyilatkozva azt is elárulta, mennyi időn belül sikerülhet ez szerinte:

„Mi komolyan akarunk beszállni” – jelentette ki Michael Andretti. „Hosszú időbe fog telni, míg eljutunk oda, de végül szeretnénk a Formula-1 egyik topcsapatává válni. A végső célunk az, hogy a világbajnoki címért harcolhassunk öt-hat év elteltével.”

„’Azért csináljuk, hogy csak ott legyünk’ – kit érdekelnek az ilyenek? Mi harcolni szeretnénk és versenyezni a világ legjobbjai ellen. Nem becsüljük ezt alá. Hosszú építkezési folyamat lesz, de van egy tervünk arra, hogy végül odajussunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: