DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Tartalék Ricciardo, újabb időpont – pénteki hírek

Az AlphaTaurié lehet az első bemutatott 2023-as F1-es autó, Ricciardo mégis részben tartalékversenyző lesz, Alonsót is szeretne az Andretti: egy csokorba gyűjtöttük a legfontosabb pénteki híreket.

Újabb csapat jelentette be, mikor hull le a lepel a 2023-as Formula-1-es autójáról: az AlphaTauri a február 11-i dátummal mindenkit beelőz jelen állás szerint – igaz, csak festésbemutatóról lesz majd szó. A helyszín is különleges lesz – részletek itt.

Bár korábban csak szimulátor- és reklámtevékenységekről volt szó, Christian Horner elárulta: Daniel Ricciardo mégis részben a tartalékversenyzőjük lesz 2023-ban. Hogy pontosan milyen feladatai lesznek az ausztrálnak, arról itt beszélt a Red Bull főnöke.

f1-ricciardo-horner-redbull-2022



S ha már Red Bull: összesítettük, hogy azokkal a kiadásokkal együtt, amelyek NEM esnek a költségplafon hatálya alá, összesen 230 millió dollárt költöttek a bikák 2021-ben – bővebben ide kattintva.

Mindeközben Helmut Marko arról értekezett, miért volt idén megállíthatatlan Max Verstappen – de szóba jött az is, hogy vajon véglegesen megromlott-e a viszony az interlagosi balhé után a regnáló vb-első és Sergio Perez között.

A McLaren-vezér Zak Brown az idei gyengébb szezon ellenére sem tart attól, hogy a riválisok elcsábíthatják tőlük Lando Norrist – hogy miért, arról itt írtunk.

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer „francia védelmi miniszternek” titulálta Esteban Ocont a pályán mutatott bravúros védekezéseiért – részletek itt.

f1-ocon

Toto Wolff Lewis Hamiltonról beszélt: egész pontosan Michael Schumacheréhez hasonlította a Mercedesnél betöltött szerepét. A csapatfőnök emellett magát pedig Pep Guardiolához hasonlította.

Ismét megszólalt az F1-be vágyó Andretti Autosport kapcsán Mario Andretti: az 1978-as világbajnok többek között Fernando Alonsót is el tudná képzelni a majdani alakulatnál – erről és egy másik jelöltről is beszélt a legenda.

Kisebb botrány alakult ki Kelly Piquet, pontosabban egy őt ábrázoló címlap körül, amely úgy ábrázolta Max Verstappen barátnőjét, mint aki a nőket képviseli a motorsportban – a balhé részleteiről itt írtunk.

Közben a legnagyobb családokkal folytatódott szerkesztőségünk nagy év végi F1-es értékelő sorozata: https://formula.hu/f1/2022/12/23/ahol-mclaren-vs-ferrari-csata-zajlott-2022-ben-az-ev-f1-es-csalodasa

Ha pedig az F1-en kívülre tekintünk: a Red Bull kiszáll a DTM-ből. Részletek itt olvashatók.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: