DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Végleg megromlott Verstappen és Perez viszonya?

Érdekes kérdés, hogy visszafordítható-e még az a folyamat, ami 2022 végén kicsúcsosodni látszott. És ha nem, akkor jöhet Daniel Ricciardo?

Brazíliában, a semmiből robbant a Red Bull-bomba Max Verstappen és Sergio Perez között, amikor a holland nem engedte vissza elé a mexikóit a futam végén a csapat többszöri utasítása ellenére sem, majd közölte, hogy tőle ne kérjenek ilyet, és már elmondta az indokait. Perez erre úgy reagált, hogy csapattársa most mutatta meg igazán, hogy ki ő, egyes sajtóértesülések pedig arról szóltak, hogy annak idején Monacóban Perez szándékosan hibázott az időmérőn, hogy Verstappen ne tudja őt megelőzni.

Ez utóbbira komolyan vehető bizonyíték nem került elő, a versenyzők közötti helyzet viszont nyilvánvalóan messze van attól a láttatni kívánt idilltől, amit korábban feltételezhettünk. Nemrég Verstappen újabb táptalajt adott a történetnek azzal, hogy ha Perez nevét nem is mondta ki, de elég világos utalást tett arra, hogy mit gondol a második számú pilótákról:

„Egyszerűen el kell fogadni, hogy a melletted lévő pilóta egy kicsit jobb. Ezzel nincs semmi gond, megtörténik. De fontos elfogadni a helyzetet, néhány pilóta ezt nem tudja megtenni, és az egész rossz irányba megy el. Aztán nem húzzák túl sokáig. Nem fogok neveket mondani, de el kell fogadni a szerepeket. Nem élhetnek álomvilágban” – mondta egy interjúban.

f1-verstappen-perez-redbull_1



Most a Sky Sports két F1-es riportere, David Croft és Karun Chandhok is felhozta a témát, és ők is azt az álláspontot képviselik, hogy ami 2021 végén még tökéletes, harmonikus párosnak tűnt, az lehet, hogy már nem tartható sokáig.

„Bizalmi problémák vannak: a csapatban és a csapattársban is meg kell bízni, márpedig ha ez a bizalom megrendül, akkor az ember fejében mindig ott lesz, hogy vajon megismétlődik-e egy ilyen helyzet. Nem látom, hogy ezt hogyan lehetne visszaállítani” – mondta a helyzetről Croft.

A pletykákat az is erősíti, hogy a Red Bull visszaigazolta Daniel Ricciardót, akit ráadásul nem is tartalékpilótaként, hanem harmadik számú versenyzőként tüntetett fel a csapatnál: sokak szerint elképzelhető, hogy ő foglalhatja el Perez helyét, ha a mexikóinak már nem lesz maradása a gárdánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: