DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen szerint a második számú pilóták fogadják el a szerepüket, ne éljenek álomvilágban

Kőkemény véleményt fogalmazott meg a világbajnok: szerinte aki második számú az F1-ben, az fogadja el a szerepét, ne gondolja túl magát és kész.

Karcos véleményt fogalmazott meg az F1-es második számú pilótákról Jos Verstappen. A regnáló világbajnok édesapja maga sem futott be hatalmas karriert a csúcskategóriában, talán ezért is beszélt keményen és őszintén arról, hogy milyen az, amikor egy versenyző felismeri, hogy ezen a szinten, ebben a mezőnyben, az aktuális csapattársa ellen nem elég jó. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Valtteri Bottas példáján keresztül mutatta be a helyzetet, de ebben az esetben akár Sergio Perezre is érthetjük a szavait...

„Egy bizonyos ponton az ember rájön, hogy mi történik, és el kell fogadnia a helyzetet. Bottasnak évekig megvolt a lehetősége a Mercedesnél, most pedig az Alfa Romeónál vezet, szerintem ez az F1-es pályafutása utolsó etapja. Ha egy bajnokcsapat tagja vagy, akkor megpróbálsz mindent megtenni a sikerért. Aztán pár futam után rájössz, hogy nem fog működni” – mondta az idősebb Verstappen.

f1-verstappen-perez-redbull



Fia, Max viszont még élesebben fogalmazott:

„(Bottas) Minden évnek frissen vágott neki, aztán pár futam után rájött, hogy mi történik, és elfogadta a szerepét. Így is dobogókat szerzett, futamokat nyert, pole-pozíciókat húzott be. Egyszerűen el kell fogadni, hogy a melletted lévő pilóta egy kicsit jobb. Ezzel nincs semmi gond, megtörténik.”

„De fontos, hogy elfogadta a helyzetet, néhány pilóta ezt nem tudja megtenni, és az egész rossz irányba megy el. Aztán nem húzzák túl sokáig. Nem fogok neveket mondani, de el kell fogadni a szerepeket. Nem élhetnek álomvilágban” – mondta meglehetősen keményen a világbajnok.

Hogy ezen mondatoknak mennyi közük van Sergio Perezhez és az emlékezetes brazíliai oda-vissza beszólogatáshoz, azt csak találgathatjuk...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: