DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Kik várhatnak F1-es beugrásra 2023-ban?

Daniel Ricciardo, Mick Schumacher, Antonio Giovinazzi vagy éppen Alex Palou is a lehetőségre várhat az előttünk álló szezonban.

Még nem jelentette be minden F1-es csapat, hogy kik lesznek a tartalékjai, fiataljai 2023-ban, akik egy esetleges beugrási lehetőségre csaphatnak le úgy, ahogy idén megtette azt Nyck de Vries vagy akár korábban Nico Hülkenberg. A Williams és az AlphaTauri egyáltalán senkit nem jelentett be a két fix pilótán kívül, bár az természetesen elképzelhető, hogy szükség esetén másoktól kölcsönöznek majd valakit, de ettől függetlenül is szükségük lesz valakire, aki a szimulátoros munkát végzi, illetve a fiatalok, újoncok kötelező első szabadedzésein vezeti az autót.

A Red Bullnál Daniel Ricciardo nem is tartalék, hanem kimondottan harmadik pilóta megnevezést kapott, aki szimulátorozni fog, de egyéb lehetőségeket is kaphat, míg a fiatal pilóta és egyben a tartalékversenyző 2023-ban Liam Lawson lesz. A Ferrari Antonio Giovinazzit nevezte meg tartaléknak, aki folyamatoan szimulátorozik, a fiatal posztot pedig Robert Svarcman tölti majd be. A Mercedes Mick Schumachert igazolta le tartaléknak és szimulátorosnak, fiatalként pedig Frederik Vesti kaphat majd szabadedzéseket.

f1-schumache-mercedes-wolff



Az Alpine-nál Jack Doohan foglalja el Oscar Piastri helyét, de ő hivatalosan fejlesztő/fiatal versenyző lesz, tipikus harmadik számú pilótát, tartalékot egyelőre nem neveztek meg. A McLarennél Alex Palout már bejelentették tartaléknak, de a hírek szerint Pato O'Ward is kaphat majd lehetőséget – ráadásul egyébként is kell még egy terv, ugyanis Palou csak akkor lesz ott az F1-es hétvégén, ha az nem ütközik az IndyCar-futamával.

Az Alfa Romeo Theo Pourchaire-t nevezte meg tartaléknak és ő jó lesz fiatalnak is, az Aston Martinnál Stoffel Vandoorne kap tartalékos szerepet, a beugró fiatal pedig Felipe Drugovich lehet, míg a Haasnál egyelőre csak Pietro Fittipaldi az, akit megneveztek cserejátékosként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: