DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Megvan az F1 új „védelmi minisztere”

Az Alpine csapatfőnöke szerint Esteban Ocon kiemelkedő védekezéseivel kiérdemelte a „francia védelmi miniszter” címet.

Elégedett lehet az idei szezonban nyújtottakkal Esteban Ocon, aki 92 pontjával segítette hozzá csapatát a konstruktőri tabella negyedik helyéhez a rivális McLarennel szemben. A kétszeres világbajnok csapattársát, Fernando Alonsót is maga mögé utasító francia erős versenytempója mellett a védekezés terén is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 2022-es szezonban, ezt pedig az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer is elismerte.

„Időnként azt gondoltuk, nem megfelelő az autó teljesítménye, ő pedig mégis remekül szerepelt. A suzukai futam kiemelkedik számomra ebből a tekintetből, nagyszerű volt! Feltartani Lewist (Hamilton) egy Mercedesben változó, száradó körülmények közt úgy, hogy folyamatosan látod a tükrödben, briliáns volt. Nézzük csak meg, hol végzett a Mercedes a konstruktőri tabellán, és mégis maga mögött tudta tartani” – illette Szafnauer elismerő szavakkal pilótáját a Motorsport kérdésére válaszolva.



A francia csapatnál harmadik évét záró Ocon, aki maga is legjobb szezonjaként tartja számon a 2022-es évet, nyolcadik helyen végzett a bajnoki összetettben, csupán egy hellyel elmaradva a ’best of the rest’ címtől a McLaren pilótája, Lando Norris mögött. Szafnauer szerint joggal illetné meg a franciát Sergio Perez beceneve, amelyet a 2021-es szezonzáró futam után szerzett nagyszerű védekezése miatt, csupán kisebb változtatással…

„Tudom, hogy Checo a mexikói védelmi miniszter becenévre hallgat, de talán meg kéne ezt változtatni… Hogy is hívják a francia védelmi minisztert?” – vetette fel viccesen a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: