DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Egyéb

„Olyan vagyok, mint Guardiola” – Wolff

A Mercedes vezére látja a hasonlóságokat közte és a Manchester City vezetőedzője között: mintha a saját mondatait hallotta volna tőle.

Josep Guardiolához hasonlította magát Toto Wolff, a Mercedes motorsport-vezetője. Guardiola játékosként, majd edzőként is mindent megnyert már a futball világában, az elmúlt tizenöt év egyik legsikeresebb szakembere, aki sajátos gondolatvilágát és karakterét Barcelonában, Münchenben és Manchesterben is meghonosította, illetve sikerre vitte. A futballszakember ott volt az Abu Dhabi Nagydíjon, ahol először találkozott Wolff-fal, az osztrák pedig úgy érezte, hogy nagyon hasonlítanak egymásra.

„A Puma hívott meg minket egy eseményre. Nem ismertük egymást, de ahogy hallgattam őt beszélni, az olyan volt, mintha a saját mondataimat hallottam volna. Ugyanaz a megközelítés volt, és ő is ezt mondta rólam” – mondta Wolff a Beyond the Grid podcastben.

f1-mercedes-wolff-guardiola



„Innentől részese lesz az utamnak, annyira egy hullámhosszon voltunk, és a család is egy hullámhosszon volt. Ő egy izgalmas személyiség. A hasonlóság alapvetően az emberek irányításában van meg. Annyira nem ismerem, hogy közös szlogent mondjak, de ha kell, akkor azt mondanám, hogy 'bizz az ösztöneidben'” – fűzte hozzá a Mercedes vezére.

Wolff sorozatban nyolc bajnoki címet nyert az F1-es csapatot irányítva, míg Guardiola a Barcelona B-vel egyből egy, a Barcelonával négyből három, a Bayern Münchennel háromból három, a Manchester Cityvel pedig ötből három bajnoki címet szerzett vezetőedzőként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: