DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nagy F1-es szezonértékelő – Az év poénja

Szilveszter napján senki nem szeret komolykodni, így mi sem tesszük. Persze az F1-es mezőnyben az év során is repkedtek a poénok, ennek köszönhetően tudunk most válogatni a legviccesebb mozzanatokból.

A legszabadabban értelmezhető kategóriával zárjuk 2019-es F1-es évértékelőnket. Nincs semmilyen kikötés vagy korlátok, csupán mindenkinek meg kell neveznie azt a három mozzanatot, amit a legviccesebbnek tart az idei szezonból, történjen az akár a pályán, a pályán kívül vagy a közösségi médiában. Íme. 

00119010_067 



Balogh Tamás: Nem gondoltam volna – főleg a Ron Dennis-érában –, hogy egyszer azt lehet majd mondani, hogy talán a McLarené a paddock legszórakoztatóbb duója: Sainz és Norris között „jól működik a kémia”, de egyedül is képesek emlékezetes pillanatokkal szolgálni, elég csak a rádióüzeneteikre gondolnunk. A Rich Energy elképesztő Twitter-bejegyzései olykor már egy abszurd bohózatba illettek, de számomra semmi sem überelheti az „év poénja” versenyben azt a tényt, hogy a Ferrari egy tv-s szakértő (!) elemzését és szubjektív véleményét (!!!) akarta perdöntő bizonyítékként beállítani a montreali ügyükben.

1. A Ferrari Chandhok tv-s elemzését használja döntő bizonyítékként

2. A Rich Energy „elszabadult” tweetjei

3. Minden, ami a McLaren párosához köthető

 

Bognár Viktor: Annyi minden folyik már a közösségi médiából, annyi helyen van már mikrofon, na meg annyira rámegy mindenki a szórakoztatásra, a viccelődésre, hogy ebben a kategóriában én már nem is feledékenységből nem jegyzetelek, hanem azért, mert nem lenne elég a papír! Na de így lesz ez mindig az év legszínesebb szavazása. Én első helyre egy olyan pilóták közti viccelődést tettem, amiből még a McLaren gyártórészlege is kivette a részét, a másodikra egy Vettel-idézetet, a harmadikra pedig Raikkönent, aki úgy is hozta az év végi szórakoztatást, hogy kimaradt az FIA-gáláról. Ja, és egy különdíjat mindenképp adnék a harsonának.

1. Ricciardo, Sainz és a tökvédő

2. Vettel masszőrhöz hasonlítja Hamilton gumikezelését

3. Raikkönen medvejelmezben ünnepel

Gellérfi Gergő: A McLaren remek párosa a csapatrádióban is parádézott: Carlos Sainz magyarországi éneklését követően a versenymérnök jelezte, hogy valószínűleg véletlenül befogták a Sláger Rádiót, Lando Norris pedig a szezonzáró leintését követően gyermeteg módon kiröhögte az idényt megkönnyező mérnökét. A harmadik helyre Ricciardót tettem, aki német csapattársa humorérzékét így értékelte: „mint egy szellentés a liftben.”

1. Sainz és a Smooth operator Magyarországon

2. Norris kiröhögi versenymérnökét Abu Dhabiban

3. Ricciardo Hülkenberg „humorérzékéről”

Gobodics Tamás: Ide legszívesebben annyit írnék, hogy "Lando Norris összes". Az újonc ezen a téren azonnal rárúgta az ajtót az F1-re és a poénkodás középpontjában állt - emlékezetes a Daniel Ricciardóval történt poénkodásuk a sajtótájékoztatón (nagy elmék, ha találkoznak ugye...), amikor Norris sírva fakadt a röhögéstől, de nagyon megmaradt az is, amikor az autóban ülve bulizott a rajtrácson a hangfalakból szóló zenére. Itt lehetne még sorolni sok mindent, a Sainzcal való oda-vissza poénkodásukat kb. egész évből, vagy amikor az NBA-játékos Jimmy Butlerre hozta rá a szívbajt egy autóztatás során. Egy dolgot még megemlítek: Kimi Raikkönen válasza arra, amikor megkérdezték a Hamiltonnak tett kézmozdulatáról: csak a repülőket mutattam...

1. A Norris-Ricciardo röhögés

2. Norris bulizik

3. Raikkönen mutogat

Héjas Szilárd: 2019-ben sem voltunk híján a vicces pillanatoknak, melyeknek vezető egyénisége ezúttal nem Kimi Raikkönen, hanem Lando Norris volt. A brittől leginkább rádióüzeneteit tudnám kiemelni, főleg azt, ami az Abu Dhabi Nagydíjon elhangzott. Sainz is megcsillogtatta énekhangját a rádióban Sade Smooth Operator című dalát több feldolgozásban is előadva, de a Brit Nagydíj előtti sajtókonferencia is megér egy misét.

1. Norris elsírja magát a rádióban

2. Sainz éneklései

3. Ricciardo és Norris miatt röhögőgörcs tört ki a sajtótájékoztatón

 

Strommer Benjamin: Mi volt a legszórakoztatóbb idén? William Storey és a Rich Energy beszabadulása az F1-be – bár a Haasnál vélhetően nem nevettek rajta jóízűen. A Ferrari sem viccnek szánta a dossziét, amelynek célja a stewardok kanadai ítéletének megmásítása volt olyan érvekkel, mint Karun Chandhok videós elemzése, de végül rajtuk élcelődött mindenki. A mókamester Ricciardo leginkább megmosolyogtató megnyilvánulása sem szándékos volt: Bakuban beletolatott Kvjat autójába, mert nem vette észre.

1. A Rich Energy

2. A Ferrari megdönthetetlen bizonyítéka

3. Ricciardo Kvjat autójába tolat

Vaszilykó Péter: Poénok szempontjából igazi aranykor jött el az F1-ben, a fiatalok lazák és szórakozottak, a Liberty Media pedig kihasználja az internet adta lehetőségeket. Ebből a kategóriából nem hiányozhat Norris, aki mindenkinél több vicc forrása volt idén. Ő tipikusan az a személyiség, aki elsőként röhög fel egy tanítási órán, magára vonva ezzel a figyelmet.

1. Az újoncok saját év végi díjátadója

2. Lando „memelord” Norris

3. Daniel Avocado

 

A végeredmény: Ez az a kategória, ahol még az összegzés is komoly kihívás, hiszen az is ritka, hogy egy-egy poén kétszer is említést kapjon. Emiatt most itt is kicsit kifeszítjük a határokat: Lando Norris és Carlos Sainz neve került elő legtöbbször a szavazataink között, a két McLaren-pilóta számos szórakoztató pillanatot szállított, akár együtt, akár külön-külön alkotva. Az első helyezett mibenlétét így talán Balogh Tamás fogalmazta meg a legjobban "minden, ami a McLaren párosához köthető" válaszával. Tényleg nem lehet egyetlen jelenetre rámutatni a rengeteg színfalak mögötti McLaren-videóból, Sainz ikonikus rádiós énekléseiből és Norris közösségi médiás ténykedéséből, így ezúttal a két csapattárs átfogó munkásságát nevezzük meg az év legjobb poénforrásának.

1. Sainz és Norris szimbiózisa

2-3. A Chandhok-érv; a Rich Energy twitteres ámokfutása

00119017_289 

Korábbi ranglistáink:

Az év pilótája: 1. Lewis Hamilton, 2. Max Verstappen, 3. Carlos Sainz

Az év csapata: 1. Mercedes, 2. McLaren, 3. Red Bull

Az év meglepetése: 1-2. McLaren és Carlos Sainz, 3. Charles Leclerc

Az év csalódása: 1. Ferrari, 2. Sebastian Vettel, 3. Haas

Az év újonca: 1. Lando Norris, 2. Alexander Albon, 3. George Russell

Az év csapatfőnöke: 1. Toto Wolff, 2. Andreas Seidl, 3. Günther Steiner

Az év versenye: 1. Német Nagydíj, 2. Brazil Nagydíj, 3. Osztrák Nagydíj

Az év előzése: 1. Verstappen Hamiltont Interlagosban, 2. Verstappen Leclerc-t Spielbergben, 3. Verstappen és Leclerc Silverstone-ban

Az év bukása: 1. Magnussen Montrealban, 2. Bottas Mexikóvárosban, 3. Giovinazzi Spában

Az év balhéja: 1. Vettel montreali büntetése, 2. A Haas és a Rich Energy cirkusza, 3. A Ferrarit ért gyanúsítgatások

Az év híre: 1. A Red Bull pilótacseréje, 2-3. Charlie Whiting halála; a 2021-es szabályok bejelentése

Az év pillanata: 1. Vettel táblacseréje, 2. Gasly dobogója, 3. A McLaren dobogója

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: