Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 20. kedd

Költségcsökkentés

Mercedes: A létszámcsökkentés elkerülhetetlen

Toto Wolff szerint a költségsapka bevezetése miatt a Mercedes kénytelen lesz a dolgozói egy részének új munkát találni, az F1-es projektben nem lesz mindenkinek helye.

részletek

A Mercedes is új versenycsapatot indíthat

Az F1-ben bevezetésre kerülő költségplafon miatt a címvédő alakulat is elbocsátásokra kényszerülne. Ezt úgy kerülheti el, hogy az erőforrásait átcsoportosítja egy másik versenyszériába.

részletek

Bajban a Renault, drasztikus megszorítások jönnek

Elképesztő összegű, 700 milliárd forintos megszorításokra készül a francia autógyártó cég, miután tavaly veszteségesbe fordult az üzlet. Szinte biztos, hogy az F1-es csapat is érintett.

részletek

A Ferrarinak van egy feltétele az F1 felé

Zajlik a kötélhúzás az F1-es csapatok között a sorozat költségeinek csökkentéséről. Sajtóértesülések szerint a Ferrari egy feltétellel hajlandó belemenni a még alacsonyabb költségplafonba.

részletek

Egy pilótanevelő szériává aszalódhat az F1

Drámai változásokat vetített előre az FIA elnöke, aki szerint olyan súlyos károkat okozhatnak a világjárvány hatásai az F1-ben, amiket a sorozat csak drasztikus lépésekkel élne túl.

részletek

Az FIA egy csapásra lefegyverezte a Ferrarit

Az F1-et ellenőrző szervezet egy szabálymódosítással lehetővé tette azt, hogy a Ferrari tiltakozása ellenére a sorozatban jelentősen csökkenhessen a költségplafon mértéke.

részletek

Az F1-es motorfejlesztéseket is jegelhetik

Szélsőséges korlátozásokat vezethet be a Liberty Media a krízis miatt bajba jutott csapatok megmentése érdekében. Intézkedések nélkül csődbe mehetnek a kisebb istállók.

részletek

A járványon valójában spórolnak a csapatok

Pozitív hozadéka is van a világjárványnak, ugyanis az elhalasztott szabályok miatt a csapatok jóval kevesebbet fognak költeni – állítja az Alpha Tauri csapatvezetője, Franz Tost.

részletek

Verstappen: Jöjjön a tankolás, ha így végig nyomhatjuk neki

2021-től visszatérhet a futam közbeni tankolás a hírek szerint. Ezt Max Verstappen és Valtteri Bottas is jónak tartaná, nem csak az eltérő stratégiák, hanem a keményebb csaták miatt is.

részletek

2021-től fájhat a nagycsapatok feje

Óriási szakadék tátong az F1 három legjobb csapata, és a mezőny többi része között - a Renault első embere szerint hamarosan eljön az idő, amikor a költségek szabályozása nekik fog kedvezni.

részletek

Költségplafon: Az élmezőny majd a fűnyíráson spórol?

Vegyes érzésekkel várja Otmar Szafnauer az F1-es költségplafon bevezetését, ugyanis szerinte a leggazdagabb istállók olyan területeken fognak sokat spórolni, amelyeknek semmi hatása a teljesítményre.

részletek

Költségsapka: megegyezés kell a csapatok részéről

Otmar Szafnauer a Force India részéről azt mondja, hogy nekik még annál is alacsonyabb határ lenne az ideális, mint amire a Mercedes azt mondta, hogy teljesíthetetlen - kompromisszum kell.

részletek
Olvastad már?