DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Az F1-es motorfejlesztéseket is jegelhetik

Szélsőséges korlátozásokat vezethet be a Liberty Media a krízis miatt bajba jutott csapatok megmentése érdekében. Intézkedések nélkül csődbe mehetnek a kisebb istállók.

A koronavírus-járvány jelentős felfordulást okozott a világban, amit a kormányok, a cégek és a lakosság mind a maguk szintjén igyekszik kezelni. A krízist a Formula-1 sem viseli jól, a sorra elhalasztott versenyek és a gyárbezárások sürgető pénzügyi problémákat hoztak magukkal. A sorozat tulajdonosaként a Liberty Media az idővel versenyt futva dolgozik olyan megoldásokon, amelyekkel elkerülhetők a szűkösebb anyagi helyzetben lévő istállók csődje. A napokban elhalasztották a 2021-re tervezett szabályok bevezetését és befagyasztották bizonyos alkatrészek fejlesztését, de lehet, hogy ezeknél is drasztikusabb lépésre lesz szükség.

 vettel_szereles



Az Autosport értesülése szerint akár több évre leállíthatják az erőforrások fejlesztését, amivel óriási mennyiségű összegeket spórolnának meg a motorokat gyártó és az azokat vásárló csapatok is. Ennek hátulütője, hogy az erőviszonyokat is jegelnék, de ez talán méltányos ár a kisebb csapatok túléléséért cserébe.

Ez egyelőre azonban csak egy ötlet, amihez a Liberty Media szükséges esetben hozzányúlna. Az új autókkal kecsegtető szabályváltozások további halasztása, a versenynaptár jelentős átalakítása és a költségvetési plafon lejjebb szorítása is ugyanígy terítéken van a lázasan dolgozó Liberty Media asztalán. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: