DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Az F1-es költségsapkát is megvághatja a koronavírus

Az F1 privát csapatai azt szeretnék, ha jelentősen lecsökkenne a tervezett költséglimit a koronavírus gazdasági hatásai miatt. A topistállók természetesen nem ezt akarják.

Több Formula-1-es istálló is bajba kerülhet a koronavírus gazdasági hatásai miatt, kevesebb pénzből gazdálkodhatnak a következő időszakban, jelentős összegtől esnek el ezekben a hónapokban és minden bizonnyal emiatt később is. Ennek kapcsán a privát csapatok körében felmerült, hogy jó lenne a 175 millió dollárra tervezett, hamarosan bevezetésre kerülő költséglimitet 100 milliósra csökkenteni.

jaj



Az Auto Motor und Sport forrásai szerint egyébként a Red Bull is csökkentene a 175 millión, de csak 150-ig, a Mercedes pedig hajlandó lenne ezt elfogadni - a Ferrarinak ugyanakkor ez nem tetszik, a maranellóiak más módot szeretnének találni a költségcsökkentésre, mert attól tartanak, hogy egy ekkora visszavágás jelentős elbocsátásokhoz vezetne a csapatoknál. A lap úgy tudja, hogy az FIA is hajlandó legalább 150 millióig meghúzni a nadrágszíjat.

Fred Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke az egyik hangadója ennek a törekvésnek, de a hírek szerint a Haas és a Williams is nagyon szeretné ezt - Vasseur hozzátette, hogy végre megegyeztek a 2021-es szabályokban, erre minden bizonnyal mégis tovább kell majd módosítaniuk azok egy részét. Az AMuS úgy tudja, hogy a csapatok április hatodikán, vagyis hétfőn fognak tárgyalni egy videókonferencia keretein belül az FIA-val és a FOM-mal a költségsapkáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: