Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 8. szombat

Költségcsökkentés

2021: Költséglimit, egyszerű motorok, egységes alkatrészek

Bahreinben a Liberty Media közölte a csapatokkal, hogyan tervezi a sport jövőjét 2020 után. Továbbra is csak körvonalakat ismerünk, az egyezkedés pedig csak ezután következik.

részletek

A Renault is kordában tartaná a pénzszórást

Jó pénzügyi helyzete ellenére is korlátozná F1-es kiadásait a Renault. Annyira elszálltak a sport költségei, hogy egy Force India szintű csapat is csak a tulajdonos pénzéből képes felszínen maradni.

részletek

A McLaren a költségcsökkentés mellett érvel

Zak Brown, a wokingiak vezérigazgatója beszélt arról, hogyan képzeli el az ideális F1-et. Úgy gondolja, hogy a költségek csökkentésével a csapatok közötti különbségek is jóval kisebbek lennének.

részletek

Ocon: A Force India komoly meglepetést okozna

A francia szerint lenyűgöző, hogy milyen eredményeket képesek szállítani az F1-ben a jóval nagyobb költségvetésű alakulatokhoz képest, így a felső határ egyértelműen még jobb helyzetbe hozná őket.

részletek

Andretti beszállhat a Formula-1-be

Michael Andretti inkább az IndyCarban ért el komoly sikereket pályafutása során, ám ha valóban jönne a kötelező költségcsökkentés az F1-ben, könnyen elképzelhető, hogy csapatot indítana.

részletek

Ecclestone: A Ferrari képes kiszállni

A Ferrari belengette távozása esélyét, ez most a legfőbb téma F1-es berkekben: Bernie Ecclestone szerint, akinek volt része ilyen fenyegetésekben az évtizedek során, jobb komolyan venni az olasz konstruktőrt.

részletek

A McLaren nyerné az önzetlenségi versenyt az F1-ben

A wokingi istálló nem mondhatja el magáról, hogy fényes anyagi helyzetben lenne, ám a sportág érdekében olyan lépésre is rászánnák magukat, amelyből egyértelműen negatív pénzügyi mérleggel jönnének ki.

részletek

„Éves szinten elég lehet a 150 millió”

Jó ideje kísérletezik a Formula-1 egy lehetséges költségvetési sapkával a kiadások teljes elszabadulása ellen. A 40 millió éves szinten nem tartható, most egy 150 millió dolláros ötlet merült fel. Ez lehet a kiscsapatok felzárkózásának kulcsa?

részletek

Egységesített elemek jöhetnek az F1-ben

Mivel hatalmas az eltérés a legtöbbet és legkevesebbet költő csapatok között, a sportág vezetése azt tervezi, hogy egységesít néhány elemet az anyagiak lefaragása érdekében.

részletek
Olvastad már?