DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon: A Force India komoly meglepetést okozna

A francia szerint lenyűgöző, hogy milyen eredményeket képesek szállítani az F1-ben a jóval nagyobb költségvetésű alakulatokhoz képest, így a felső határ egyértelműen még jobb helyzetbe hozná őket.

Bár a Formula-1 idei szezonjában végre nem teljes Mercedes-dominanciát láthattunk, hiszen a Ferrari gyakran fel tudta venni velük a versenyt, s olykor a Red Bull is odaért a két vb-aspiráns nyomába, a három nagycsapat és a középmezőny között továbbra is óriási a szakadék. Az új tulajdonos, a Liberty Media igyekszik is tenni az erőviszonyok kiegyenlítéséért, a néhány hete bejelentett és rengeteg kritikát kapó 2021-es motorszabályok is részben ezt célozzák.

ocon-force-india-brazil-2017-1



Ennél is jelentősebb lépés lenne, ha a híreszteléseknek megfelelően bevezetnének egyfajta költséglimitet az F1-ben: sajtóinformációk szerint a Liberty Media gondolkodik ilyesmin, de garantálható, hogy a legnagyobb istállókból ez is ellenkezést váltana ki. Ellentétben a kisebb alakulatokkal, akiknek ez valóban lehetőséget nyújthatja a feljebb zárkózásra: Esteban Ocon szerint például csapata, a tavaly és idén is a konstruktőri tabella negyedik helyén záró Force India még komolyabb eredményeket érhetne el ezzel.

„Ha őszinte akarok lenni, ha mindenki ugyanakkora költségvetéssel gazdálkodhatna, szerintem sokakat meglepne, mire lenne képes a Force India” – vélekedett a fiatal francia versenyző, akinek szavait a PlanetF1.com szakoldal idézi. „Lenyűgöző, amit a jelenlegi büdzsével el tudunk érni, óriási munkát fektettünk a dologba. A pályán mutatott teljesítményünk és a szint, amit hozni tudunk, magáért beszél. Szóval igen, örülnék, ha bevezetnének egy felső határt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: