DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 1. szerda

Szabályváltoztatás

Wolff: Agykárosodáshoz vezethet a pattogás

A Mercedes F1-es csapatvezetője az orvosok kimutatásával érvelt a 2023-ra tervezett szabálymódosítások mellett – amelyek kapcsán sajtóhírek szerint kompromisszum született.

részletek

„Rossznak fog érződni az új autó a mostanihoz képest”

Több F1-es pilóta is egyetért abban, hogy teljesen más élmény lesz vezetni a 2022-es versenygépeket, mint a jelenlegieket. A Red Bull mexikóija szerint a mostani autók minden idők legjobbjai.

részletek

Vettel: Azt hittük, erősebbek leszünk idén

A négyszeres világbajnok elismerte, hogy az Aston Martinnál mindenki arra számított, hogy a mostani küszködésnél jobban fognak szerepelni. A német szerint jobban sújtják őket a szabályváltozások.

részletek

„2015-ös szintre eshet vissza a tapadás jövőre”

Max Verstappen szerint a 2022-es szabályok teljesen más karakterisztikájú F1-es autókat fognak eredményezni, s a kevesebb tapadás nagy kihívás elé fogja állítani a versenyzőket.

részletek

Az Aston Martin is ráfázott a szabályváltozásokra

Úgy tűnik, a Mercedes mellett a Racing Pointból átalakuló istálló a nagy vesztese az idei módosításoknak, méghozzá ugyanannak a koncepciónak köszönhetően. A csapat ennek ellenére sem dobja 2021-et.

részletek

Jobban sújtja a Mercedes koncepcióját a szabályváltozás?

A világbajnok csapat főnöke, Toto Wolff szerint az elemzéseik egyértelműen megmutatták, hogy a padlólemezt érintő módosítások hátrányosan érintették az ő tervezési filozófiájukat, mint a Red Bullét.

részletek

Raikkönen izgatott a 2022-es szabályok miatt

Sokakhoz hasonlóan a 2007-es világbajnok is reméli, hogy a jövőre érkező nagy változások megkavarják a lapokat az F1-ben – ugyanakkor a finn kiemelte: nem ez alapján fog dönteni a jövőjéről.

részletek

A Haasnál tudják, idén az utolsók is lehetnek

Az amerikai F1-es gárda a hosszú távú F1-es céljait figyelembe véve nagy áldozatot vállalt, és már most feladta a 2021-es idényt. Az aktuális autó fejlesztéseit hamarosan leállítják.

részletek

Lassabb köridőket fogunk látni 2021-ben?

Bár csak minimális mértékben változik a technikai szabályzat, Toto Wolff Mercedes-főnök szerint a keményebb gumikkal együtt az éppen elég lesz ahhoz, hogy lassabbá váljanak az F1-es autók.

részletek

Wolff: Mindent megtettek, hogy megállítsanak

A Mercedes vezére egy feltüzelt csapattal várja az F1 következő éráját, ami Wolff szerint olyan szempontok alapján lett lefektetve, hogy azzal visszafogják a címvédőket.

részletek

„2022-ben a mezőny fele bajnoki esélyes lesz”

Az új technikai szabályok bevezetésével és a költségplafon beérésével egy nagyszerű időszak vár a Formula-1-re, amiben öt-hat csapat esélyes lesz a bajnoki címre – jósolta a McLaren vezérigazgatója.

részletek

Hamilton: Mondtuk, hogy nem fog működni!

A partimód betiltása ellenére is óriási fölénnyel sajátította ki az első rajtsort a Mercedes az Olasz Nagydíjon – az időmérő után a 94. pole-ját szerző brit és finn csapattársa is odaszólt a riválisoknak.

részletek