Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 25. vasárnap

Szabályváltoztatás

Hamilton: Mondtuk, hogy nem fog működni!

A partimód betiltása ellenére is óriási fölénnyel sajátította ki az első rajtsort a Mercedes az Olasz Nagydíjon – az időmérő után a 94. pole-ját szerző brit és finn csapattársa is odaszólt a riválisoknak.

részletek

Hamar dobhatja 2020-at a Ferrari, ha nagy lesz a hátránya

Bár egyelőre bíznak benne, hogy gyorsan orvosolni tudják az idei autó esetleges gyengeségeit, Mattia Binotto elismerte: ha nagy lesz a lemaradásuk, korán átállhatnak a 2021-es fejlesztésekre.

részletek

Newey-nak nem tetszenek a 2021-es szabályok

Adrian Newey nem éppen feltétlen rajongója a 2021-ben életbe lépő szabályoknak, ugyanis az az ő ízlése szerint túlságosan megköti a mérnökök kezét. Szerinte nem ennek kell lennie az F1-nek.

részletek

Symonds: 2025-től gyökeres változások jönnek

A Williams korábbi technikai igazgatója, Pat Symonds szerint a következő szabályváltoztatásig a Liberty Mediának meg kell győznie a csapatokat, hogy cseréljék le a jelenleg használatos erőforrásokat.

részletek

A Ferrari komoly áldozatokat vállalt be a kiscsapatokért

A Ferrari saját elmondása szerint komoly anyagi javakról mondott le azzal, hogy elfogadta a költségvetési sapkát, amit az F1 2021-től alkalmaz. Mindezt azért, hogy segítsék a kisebb csapatokat.

részletek

Red Bull: Lesz egy szoros szezon, aztán…

Az energiaitalos csapat főnöke azt jósolja, hogy az utóbbi évek legszorosabb szezonja lesz a 2020-as, de aztán jönnek a szabályváltozások, amik ismét széttagolják az évek alatt összerázódó mezőnyt.

részletek

Végre: Megjöttek a 2021-es szabályok

Lejárt a határidő, egy sajtótájékoztatón pedig nyilvánosságra hozták az új F1-es szabálycsomagot. Összegezzük az új előírásrendszer legfontosabb pontjait.

részletek

Hamilton a Brexithez hasonlította az F1-et

Lewis Hamilton szerint a 2021-re tervezett nagy F1-es szabálymódosítás egy kicsit olyan, mint a Brexit: senki sem tudhatja, hogy jól, vagy rosszul fog elsülni, csak akkor derül ki, ha már megtörtént.

részletek

Szafnauer idővel még lejjebb vinné az F1-es költséglimitet

A többség alig várja már a 2021-ben életbe lépő új szabályokat, amelynek része egy 175 millió dolláros költségvetési limit is. A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer úgy véli, idővel akár ezen is lehet csökkenteni.

részletek

Verstappen: Nem kellett volna hozzányúlni a szárnyakhoz

Max Verstappen szerint hiba volt hozzányúlni az aerodinamikai szabályokhoz, ő ugyanis úgy látja, hogy ha nem nyúlnak hozzá az első szárnyakhoz, most szorosabb lehetne a csata.

részletek

Még tovább csúszhat a 2021-es szabályok elfogadása

Sajtóhírek szerint az F1-es istállók Montrealban megállapodtak arról, hogy októberig még dolgoznak a technikai előírásokon – az viszont valószínű, hogy mindenképp jön a költséglimit.

részletek

Tervező: Drasztikusabbak az idei változások

A halo tavalyi bevezetése messze nem volt akkora horderejű az F1-ben, mint az idei szabálymódosítások, amelyek az aerodinamika mellett a fogyasztást is érintik – állítja egy szakember.

részletek
Olvastad már?