Steward
Héjas Szilárd
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. november 17. vasárnap

Szabályváltoztatás

Végre: Megjöttek a 2021-es szabályok

Lejárt a határidő, egy sajtótájékoztatón pedig nyilvánosságra hozták az új F1-es szabálycsomagot. Összegezzük az új előírásrendszer legfontosabb pontjait.

részletek

Hamilton a Brexithez hasonlította az F1-et

Lewis Hamilton szerint a 2021-re tervezett nagy F1-es szabálymódosítás egy kicsit olyan, mint a Brexit: senki sem tudhatja, hogy jól, vagy rosszul fog elsülni, csak akkor derül ki, ha már megtörtént.

részletek

Szafnauer idővel még lejjebb vinné az F1-es költséglimitet

A többség alig várja már a 2021-ben életbe lépő új szabályokat, amelynek része egy 175 millió dolláros költségvetési limit is. A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer úgy véli, idővel akár ezen is lehet csökkenteni.

részletek

Verstappen: Nem kellett volna hozzányúlni a szárnyakhoz

Max Verstappen szerint hiba volt hozzányúlni az aerodinamikai szabályokhoz, ő ugyanis úgy látja, hogy ha nem nyúlnak hozzá az első szárnyakhoz, most szorosabb lehetne a csata.

részletek

Még tovább csúszhat a 2021-es szabályok elfogadása

Sajtóhírek szerint az F1-es istállók Montrealban megállapodtak arról, hogy októberig még dolgoznak a technikai előírásokon – az viszont valószínű, hogy mindenképp jön a költséglimit.

részletek

Tervező: Drasztikusabbak az idei változások

A halo tavalyi bevezetése messze nem volt akkora horderejű az F1-ben, mint az idei szabálymódosítások, amelyek az aerodinamika mellett a fogyasztást is érintik – állítja egy szakember.

részletek

A 2019-es szabályokban nincsenek kiskapuk?

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe szerint a 2019-re megváltozó aerodinamikai szabályokból nem lehet semmi extrát kihozni. Jövőre nem fogunk látni bevállalós mérnöki megoldásokat.

részletek

Mercedes: Akár a Williams is megverhet jövőre minket!

Elég, ha a megint kicsit átalakuló szabályok sűrűjében megtlalál egy kiskaput, és beletalál egy olyan dologba, amire a többiek nem is gondoltak. A Mercedes a holtszezoni felkészülés során egyelőre minden csapattól tart.

részletek

Ismét csúnyábbak lesznek az F1-es autók?

A száguldó cirkusz 2019-es aerodinamikai szabályai ismét felboríthatják a jelenlegi F1-es autók arányosságát. Van olyan szakember, aki már a 2009 utáni „hótoló” időszakot emlegeti.

részletek

Alonso: 2021-ben már nem leszek az F1-ben

Noha a jövő évi terveiről még semmit sem árult el a spanyol, az már kiderült, hogy az új szabályok teljesen hidegen hagyják – ráadásul szerinte előbb más problémákat kellene megoldania a sportágnak.

részletek

Visszatérhet az egykörös időmérő az F1-be?

Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója szerint erről is zajlanak egyeztetések az F1 döntéshozói között – annak ellenére, hogy annak idején rengeteg kritikát kapott ez a kvalifikációs rendszer.

részletek

A csapatok kíváncsiak a veszélyesebb F1-re

2021-től betiltják a gumimelegítőket az F1-ben, ami egy vitatott döntés az FIA részéről: bár a mérnököket és a pilótákat kihívások elé állítja, de ugyanígy veszélynek is teszi ki őket.

részletek
Olvastad már?