DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 20. csütörtök

Szabályváltoztatás

„2026-tól nem lesznek ilyen szoros csaták” – figyelmeztet Norris

A McLaren brit versenyzője szerint az új szabályok érkezésével ismét szét fog szakadni az F1-es mezőny, így nem láthatunk majd a kanadaihoz hasonló hétvégéket.

részletek

Aggályok a szabályok körül: összeülnek az F1-es csapatfőnökök

Sajtóhírek szerint szombaton Kanadában fogják megvitatni a csapatvezetők a minap publikált 2026-os szabályokkal kapcsolatos aggodalmakat.

részletek

Hangosabb és teljesen új F1-es motorok jöhetnek 2030-tól?

Stefano Domenicali F1-vezérigazgató elhintette, hogy az évtized végén akár a hibrid erőforrásoknak is búcsút inthet az F1.

részletek

„Többet fog számítani a versenyző” – MotoGP-sek a 2027-es szabályokról

Biztonsági szempontból szükségesek, a show szempontjából jók a változtatások – mondják a MotoGP-sek, akik szerint 2027-től többet fog számítani, ki technikás.

részletek

Aero, tiltások és 850 cc: a MotoGP új szabályai

Csökkenő köbcentik, szigorúbb aerodinamikai szabályok, betiltott eszközök, megosztott GPS-adatok: bejelentették a MotoGP 2027-es szabályrendszerét.

részletek

Akár az egész F1-es mezőny pontot kaphat az új rendszerben?

Abban egyetértettek a csapatok, hogy kiterjesszék a pontszerző zónát – de elképzelhető, hogy nem állnak meg az átalakítással a korábban említett 12. helyezésnél.

részletek

Sebtapasz, még több pont – pilóták az újításról

Esteban Ocon szerint csak a tünetet kezelné a tervezett új F1-es pontrendszer, Kevin Magnussen viszont még radikálisabb átalakítást látna jónak.

részletek

„Nincs hátulütője” – támogatják az új pontrendszert az F1-es csapatfőnökök

Jelenleg öt csapat is gyakorlatilag nulla pontért küzd a versenyek többségén – mutattak rá többen is. A jelek szerint elfogadhatják az új szisztémát.

részletek

„Nem gondolták át” – Newey a 2026-os F1-es szabályokról

A motorgyártók marketingesei harcolták ki az erőforrásra vonatkozó előírásokat, de közben a karosszériáról megfeledkeztek – kritika a Red Bull tervezőzsenijétől.

részletek

Így tiltják meg a 2026-os fejlesztéseket az F1-ben

Egészen 2025. január 1-jéig tilos lesz a 2026-os szabályrendszer szerint épített autók kapcsán szélcsatornás és CFD-teszteket végrehajtani.

részletek

Csak 2026-ban reagál a kiskapukra az FIA

Az FIA formulaautós részlegének igazgatója elismerte: nehezebbé vált az autók követése az F1-ben, de így sem várhatók változások a következő két szezonban.

részletek

Hamilton: Minket sokszor lassítottak az évek alatt

A hétszeres F1-es világbajnok és főnöke szerint is többször célozták a Mercedest a szabályváltoztatásokat – de ettől még nem akarják ugyanezt a Red Bull ellen.

részletek