Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 17. hétfő
F1

Egy pilótanevelő szériává aszalódhat az F1

Drámai változásokat vetített előre az FIA elnöke, aki szerint olyan súlyos károkat okozhatnak a világjárvány hatásai az F1-ben, amiket a sorozat csak drasztikus lépésekkel élne túl.

Nyomasztó jövőképet festett le Jean Todt a Formula-1 tulajdonosai, csapatai és szurkolói előtt. Az FIA elnöke ébresztőt fújt minden érintettnek, ugyanis a koronavírus-járvány okozta gazdasági leállások hétről hétre újabb csapásokat mérnek az F1-re, amit a sorozat csak közös áldozathozatallal élhet túl. Ha nem sikerül felszínen tartaniuk a mezőny kiscsapatait, akkor minden eddiginél drasztikusabb lépésekre lesz szükség. 

 f1-start-20191„Olyan kérdéseket kellene feltennünk a kereskedelmi jogok tulajdonosainak, mint: ’Hogyan kellene kinéznie a Formula-1 jövőjének?’ A legrosszabb esetben a Formula-1 a mai formájában nem létezhetne tovább. Egy 50 millió dolláros költségvetési sapkával semmi sem lenne a régi. Egy teljesen új F1-ről beszélnénk. Egy Super Formula 2-ről” – hozta fel összevetési alapnak az egyenautókkal versenyző japán szériát az Auto Motor und Sport megkeresésére.

A gazdasági válságból fakadóan a 2021-ben bevezetésre kerülő költségplafon mai napig számos tárgyalás alapját adja a csapatok és a sorozat tulajdonosai között. Az eredetileg meghatározott 175 millió dolláros felső határt már lecsökkentették 145-re, de a krízisre hivatkozva több kiscsapat még messzebb menne, egyben tovább szorongatná az ettől jelenleg jóval nagyobb költségvetésből működő élcsapatokat. Eddig a legalacsonyabb összegként 100 millió dollárról volt szó, ami köszönő viszonyban sincs Todt 50 milliós felvetésével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?