Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. november 13. szerda

Todt

Egy ideig még várnunk kell egy új F1-es csapatra

A keringő pletykák ellenére kicsi az esélye, hogy két éven belül új csapat érkezik az F1-be, a vezetőség szerint először a 2021-es változásokat kellene stabilizálni, a bővítés még várhat.

részletek

FIA: Nem lesz több időmérős bohóckodás

Az FIA elnöke, Jean Todt elmondta, nem fog többé előfordulni az, amit az Olasz Nagydíj időmérőjén hoztak össze a csapatok, ami miatt a szurkolók lemaradtak a kvalifikáció legizgalmasabb részéről.

részletek

Todt meglátogatta Schumachert a kórházban

A korábbi csapatfőnök is ott volt Párizsban - az FIA elnöke Anthoine Hubert temetéséről érkezett meg a kórházba, ahova kezelésre szállították át Michael Schumachert.

részletek

Todt Hubert-ről: Folytatjuk a biztonság javítását

Súlyos figyelmeztetés - így értékelte Jean Todt, az FIA elnöke Anthoine Hubert tragikus halálát szombaton, Monzában, ahol a világszervezet első embere kijelentette: nem lehet eleget tenni a biztonság javítása érdekében, legyen szó akár a versenyzésről, akár a közúti közlekedésről.

részletek

Todt: Schumacher csak védekezett 1997-ben

A Ferrari korábbi csapatfőnöke egészen más megvilágításba helyezte Michael Schumacher és Jacques Villeneuve 1997-es, bajnokságot eldöntő ütközését. Úgy véli, nem volt aljasság, csak védekezés.

részletek

Most Todt osztott meg néhány információmorzsát Schumacherről

Michael Schumacherről a 2013-as súlyos síbalesete óta nagyon kevés információ látott napvilágot, hivatalosan, a család által megerősítettből meg pláne alig van. Jean Todt most némi reményt adott a rajongóknak.

részletek

Jean Todt nem szól bele Mick Schumacher pályafutásába

Az FIA elnöke a Schumacher család közeli barátja, aki terelgethetné a fiatal német karrierjét: ő azonban nem akar Mick előmenetelébe avatkozni. Elmondta: a Ferrari akadémistája tehetséges, de nem lehet apjához hasonlítani.

részletek

Todt nem nézi jó szemmel Vettel zúgolódását

Miközben folyamatos tárgyalások zajlanak 2021-ről, a négyszeres világbajnok kijelentette, a szabályokon múlik, folytatja-e pályafutását vagy sem. Az FIA elnöke nem értékeli az ilyen megjegyzéseket: az F1-ben mindenkinek boldognak kellene lennie, mivel szerencsés emberek.

részletek

Verstappen: Jöjjön a tankolás, ha így végig nyomhatjuk neki

2021-től visszatérhet a futam közbeni tankolás a hírek szerint. Ezt Max Verstappen és Valtteri Bottas is jónak tartaná, nem csak az eltérő stratégiák, hanem a keményebb csaták miatt is.

részletek

Többen beleálltak Todt újító ötleteibe

Jean Todt bizonyos szabályok megváltoztatásával tenné érdekesebbé az F1-et, ám Verstappen és Gasly a lefulladásgátlót, Leclerc pedig a telemetriát hiányolná. Hamilton könnyebbé tenné az autókat.

részletek

Todt: Ne segítsük tovább a pilótákat

Az FIA elnöke több újító ötlettel is előállt, amellyel felfrissítené az F1 állóvizét. Olyan rendszerektől szabadulna meg, amelyek a pilóták és a mérnökök munkáját segítik.

részletek

Todt visszahozná a tankolást az F1-be

Az FIA első embere arra buzdítja az F1 vezetését, hogy fontolják meg a 2009 végén betiltott tankolás visszahozását a sportágba az izgalmak fokozása érdekében.

részletek
Olvastad már?