Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 6. hétfő

Todt

Todt az FIA-Ferrariról: Az én lelkiismeretem tiszta

Az FIA elnöke szerint a szabályokat követve jártak el a nagy port kavaró Ferrari-ügyben - tudta, hogy a mellékzöngék a munkájával járnak, ezt elfogadta akkor, amikor elvállalta a pozíciót.

részletek

Todt Vettelről: Szerencsés, aki leigazolja

Az FIA elnöke szerint ők anno azért voltak sikeresek Michael Schumacherrel, mert támogatták egymást, főleg a nehéz időkben - ezzel mintha üzent volna kicsit a mostani Ferrarinak.

részletek

Mi történik, ha fertőzötteket találnak egy futamon?

Rendszeres vírustesztekkel indul újra a Formula-1. Az Ausztrál Nagydíjat egyetlen pozitív eredmény miatt fújták le, azóta viszont jóval többet tudunk a koronavírusról, így akár tíz beteg mellett is folytatódhat a hétvége.

részletek

F1-Archív: Az osztrák botrány visszhangja

A rajongók nem ábrándultak ki a Ferrariból: a fenti kijelentés Jean Todt csapatfőnöktől eredt 2002-ben, a botrányos Osztrák Nagydíj után. De verekedett Jos Verstappen egy gokartpályán 1998-ban, bemutatták az új McLarent 2003-ban, szerződést hosszabbított Hamilton 2015-ben – mind május 20-án történt.

részletek

Egy pilótanevelő szériává aszalódhat az F1

Drámai változásokat vetített előre az FIA elnöke, aki szerint olyan súlyos károkat okozhatnak a világjárvány hatásai az F1-ben, amiket a sorozat csak drasztikus lépésekkel élne túl.

részletek

F1-Archív: Védik a McLaren rosszfiúit

Egyik évben Montoyát, a következőben már Alonsót – előbbi Schumacherrel is vívott egy parázs szócsatát ezen a napon. Hakkinen visszavonulása, Raikkönen pénzbírsága és Bianchi tesztje is szerepelt az F1-es hírekben április 26-án 2000 óta.

részletek

„Akarnak-e majd az emberek versenyre járni?”

Az FIA elnöke arra is felkészült, hogy a járvány lecsengése után lassan fog csak visszatérni a nézők kedve az F1-hez – ráadásul előfordulhat az is, hogy a szervezők sem akarnak futamot rendezni.

részletek

A krízis után az F1 sem lesz a régi

A világválság közepette az autósportnak is a fennmaradásért kell küzdenie, de az FIA elnöke szerint ebből valami jó is kisülhet. Hosszú idő után először szólalt meg nyilvánosan Jean Todt.

részletek

F1-Archív: Schumacher, a taxisofőr

Flavio Briatore fogalmazott úgy, a németnek ellenfelei miatt túl könnyű dolga van. Szó esett Alonso visszavonulásáról, Kubica bajnoki esélyeiről és Phoenix GP-ről is március 13-án az F1-es hírekben.

részletek

Jean Todt döntött a titkos FIA-Ferrari megállapodásról

Jean Todt, az FIA elnöke megerősítette a többi csapat kérdésére, hogy igen, ő döntött úgy, hogy a szövetség és a Ferrari jusson valamilyen megállapodásra a motorbotrány kapcsán.

részletek

Glock: Zárják ki a Ferrarit!

A 2008-as szezonzáró óta eleve nem a Ferrari-rajongók szíve csücske Timo Glock, most még kevésbé lett az. Az egykori F1-es pilóta kikelt az FIA ellen, szerinte diszkvalifikálni kellene a vörösöket.

részletek

Olasz sajtó: A Mercedes vezetésével háborút indítottak a Ferrari és az FIA ellen

Úgy tűnik, vége az elmúlt években ápolt jó kapcsolatnak, kölcsönös elismerésnek az élcsapatok között. Itáliában a sajtó úgy fogalmaz, a riválisok kőkemény ostromot kezdtek a Ferrari és az FIA ellen.

részletek
Olvastad már?