DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Todt: „Mick jobb az F1-es pilóták felénél”

Michael Schumacher hajdani csapatfőnöke szerint Mick Schumachernek kérdés nélkül helye van az F1-ben, neve pedig inkább hátrány, mintsem előny.

Michael Schumacher egykori csapatfőnöke és a német klasszis családi jóbarátja, Jean Todt interjút adott a Sport Bildnek, melyben többek között az F1-ben két szezont lehúzó, jelenleg pedig az Alpine endurance-csapatában versenyző ifjabbik Schumacherre, Mickre is kitért.

todt-2020-rbcp



Az egykori FIA-elnök mindenekelőtt annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a családneve egyáltalán nem előnyt jelentett számára, sokkal inkább hátrányt az ebből fakadó túlzott elvárások és nyomás miatt:

„Sokan azt gondolják, hogy a vezetékneve előny, de hátrány lett belőle. A vele szemben támasztott elvárások indokolatlanok voltak, az autója pedig nem volt versenyképes, így soha nem tudta megmutatni, milyen potenciál rejlik benne” – mondta, hozzátéve azt, hogy a fiatal német maga is követett el hibákat:

mickschumacher-2024-dppi-1

„Természetesen volt pár balesete, amelyek közül néhány a saját hibájából történt” – ismerte el Todt, de ettől függetlenül nem kételkedik abban, hogy Schumachernek helye van a királykategóriában: „A legjobb három-négy versenyző között van? Nem tudom. De jobb, mint a mostani F1-es pilóták fele.”

„Mickben kétségtelenül megvan, ami kell, máskülönben nem nyert volna Formula–3-at és Formula–2-t” – mondta Todt, persze felmerül a kérdés, hogy akkor mi hiányzott… Nos, a francia autósportveterán szerint a most 25 éves pilóta egyszerűen „túl kedves” volt az F1-hez:

mickschumacher-2024-dppi-2

„Mick egy nagyon udvarias és művelt fiatalember, jó modorral. De az F1-ben néha ki kell tenni a könyököd. Nem lesz könnyű visszatérnie, azért se, mert annak idején a Haasnál igazságtalanul bántak vele” – folytatta, majd hozzátette: „A csapatfőnökként töltött időmből tudom, hogy egy versenyző teljesítménye azonnal megszenvedi, ha nem érzi jól magát.”

Todt azt is elismerte, hogy nem teljesen elfogulatlan a témában: „Nem titok, hogy szeretem a Schumacher családot és Micket is. Szeretném, ha beteljesítené álmait.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: