DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Jöjjön a tankolás, ha így végig nyomhatjuk neki

2021-től visszatérhet a futam közbeni tankolás a hírek szerint. Ezt Max Verstappen és Valtteri Bottas is jónak tartaná, nem csak az eltérő stratégiák, hanem a keményebb csaták miatt is.

Az FIA elnöke, Jean Todt a napokban jelentette ki, hogy szívesen visszahozná a 2021-es szabályváltozás keretein belül a verseny közbeni tankolást, ami legutóbb 1994 és 2009 között jellemezte a száguldó cirkuszt.

Tíz éve biztonsági és költségcsökkentési okokból szüntették be, visszahozatalával nőne az eltérő stratégiák esélye, valamint a verseny első felében is jóval könnyebb autókkal küzdhetnének a pilóták.

Színesebb lenne az F1 a tankolással, de izgalmasabb is?


Visszahozzák-e a tankolást a Formula-1-ben? „Igen, miért ne? Sokkal inkább szeretném tövig nyomni a gázt, minthogy állandóan az abroncsokat kelljen kímélnem. Ausztriában például nyomhattuk neki. Valószínűleg néhány futamot alaposan megváltoztatna, de azt nem tudom, hogy a Formula-1 fejlődni fog-e attól, hogy ismét visszatérne az üzemanyag-utántöltés” – ecsetelte véleményét Max Verstappen.

Más támogatója is akadna az újításnak. „Amennyiben az autók könnyebbé válnának, az tényleg mindenre jó hatással lenne, a versenyzésre, a gumikra, szóval mindenre. Ha bármivel csökkenteni tudjuk az autók súlyát, az mindig bónuszt jelent, jobban élveznénk a vezetést és valószínűleg mindenki számára élvezetesebbé válna a verseny” – fogalmazott Valtteri Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: