Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. december 12. csütörtök

súly

A Ferrari új festése is előnyt jelenthet

Teljesen megújult a Scuderia idei versenyautója a tavalyihoz képest. Szembetűnő az eddigi fényes festéshez képest az idei matt, aminek az oka egyáltalán nem esztétikai. Ennyit számít néhány gramm?

részletek

Grosjean túltolta a súlygyarapodást

2019-től már egy pilótának sem kell alkalmazkodnia az autók súlyához, a francia F1-es pilóta azonban úgy véli, hogy a téli szünet során kicsit többet "bűnözött" a kelleténél.

részletek

Ricciardo: Most sem növesztünk sörhasat

Az új szabályok szerint külön mérendő a pilóta és a versenyautó súlya, így némi túlsúly nem jelent már problémát. A hétszeres futamgyőztes így sem gondolja, hogy a pilóták hirtelen sörhassal jelennek meg.

részletek

Paul Tracy visszatér

Az IndyCar egyik legeredményesebb pilótája visszatér a versenyzés világába. Bár testsúlya alaposan megnövekedett, keményen dolgozik azon, hogy remek formában legyen, mire autóba ül.

részletek

Vettelnek jól jön a 2019-es szabályváltozás

A Formula-1-es pilóták mindig is kitűnő kondíciójukról voltak ismertek. A kötelezően mindig fitt mezőnyben hátrányt szenved, aki túlsúlyos. Vettel nem tartozik közéjük, de így is örülhet a jövő évtől.

részletek

Emiatt szerepel jobban Raikkönen?

Nemcsak fogadkozott Kimi Raikkönen a tavalyi szezon után, hogy idén jobban kezdi az évet, hanem jócskán tett is érte. Könnyen lehet, hogy ennek is köszönhető, hogy eddig jóval eredményesebb.

részletek

A Sauber pilótájának súlyos problémái

Bár a tavalyi évben Pascal Wehrlein öt, Marcus Ericsson egy pontot sem szerzett, a Saubernél az évad második felében szoros volt a verseny. Pedig a svédnek „súlyos” gondjai adódtak.

részletek

Időnként éheztetik az F1-es pilótákat

A Formula-1-ben mindig is nagy volt a versenyfutás az utolsó század-, illetve ezredmásodpercekért. Emiatt pedig a mezőnynek tartania kell a súlyát, különben hátrányt szenved.

részletek

Sürgősen faragna autói súlyából a Mercedes

A Mercedes istálló megállás nélkül keresi az okokat, miért kaptak ki a Ferraritól az Ausztrál Nagydíjon és sürgős változtatásokat igyekeznek eszközölni. Elsőként a versenyautó súlyát vették elő, amiből jelentősen faragni kellene.

részletek
Olvastad már?