DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 9. szombat

súly

Verstappen felszedett, majd ledobott tíz kilót a télen

Mindössze néhány hét leforgása alatt szabadult meg tíz kilogrammtól a regnáló kétszeres világbajnok. Idén is fontos szerepet fog játszani a versenyzők súlya.

részletek

Mégsem idén kezdenek fogyókúrába az F1-es autók

Az előzetes tervek szerint két kilogrammal csökkentették volna az autók minimumsúlyát az idei szezonra. Ám úgy fest, az autók idén sem kezdenek fogyókúrába.

részletek

Az Astonon tizenhét kilogramm túlsúly lehet

Sajtóértesülések szerint nem a Mercedes, de nem is a Red Bull küszködhet leginkább súlyproblémákkal, hanem egy olyan csapat, mely nem is meglepő, hogy gondokkal küzd.

részletek

Ki a legnehezebb F1-es pilóta?

A pilóták súlya egy nagyon fontos tényező, azt viszont nehéz pontosan meghatározni, hogy az egyes versenyzők mennyit nyomnak a mérlegen. Egy újabb látványos grafikán rangsoroltuk a 2021-es mezőnyt.

részletek

Verstappen: Jöjjön a tankolás, ha így végig nyomhatjuk neki

2021-től visszatérhet a futam közbeni tankolás a hírek szerint. Ezt Max Verstappen és Valtteri Bottas is jónak tartaná, nem csak az eltérő stratégiák, hanem a keményebb csaták miatt is.

részletek

A Ferrari új festése is előnyt jelenthet

Teljesen megújult a Scuderia idei versenyautója a tavalyihoz képest. Szembetűnő az eddigi fényes festéshez képest az idei matt, aminek az oka egyáltalán nem esztétikai. Ennyit számít néhány gramm?

részletek

Grosjean túltolta a súlygyarapodást

2019-től már egy pilótának sem kell alkalmazkodnia az autók súlyához, a francia F1-es pilóta azonban úgy véli, hogy a téli szünet során kicsit többet "bűnözött" a kelleténél.

részletek

Ricciardo: Most sem növesztünk sörhasat

Az új szabályok szerint külön mérendő a pilóta és a versenyautó súlya, így némi túlsúly nem jelent már problémát. A hétszeres futamgyőztes így sem gondolja, hogy a pilóták hirtelen sörhassal jelennek meg.

részletek

Paul Tracy visszatér

Az IndyCar egyik legeredményesebb pilótája visszatér a versenyzés világába. Bár testsúlya alaposan megnövekedett, keményen dolgozik azon, hogy remek formában legyen, mire autóba ül.

részletek

Vettelnek jól jön a 2019-es szabályváltozás

A Formula-1-es pilóták mindig is kitűnő kondíciójukról voltak ismertek. A kötelezően mindig fitt mezőnyben hátrányt szenved, aki túlsúlyos. Vettel nem tartozik közéjük, de így is örülhet a jövő évtől.

részletek

Emiatt szerepel jobban Raikkönen?

Nemcsak fogadkozott Kimi Raikkönen a tavalyi szezon után, hogy idén jobban kezdi az évet, hanem jócskán tett is érte. Könnyen lehet, hogy ennek is köszönhető, hogy eddig jóval eredményesebb.

részletek

A Sauber pilótájának súlyos problémái

Bár a tavalyi évben Pascal Wehrlein öt, Marcus Ericsson egy pontot sem szerzett, a Saubernél az évad második felében szoros volt a verseny. Pedig a svédnek „súlyos” gondjai adódtak.

részletek