DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Paul Tracy visszatér

Az IndyCar egyik legeredményesebb pilótája visszatér a versenyzés világába. Bár testsúlya alaposan megnövekedett, keményen dolgozik azon, hogy remek formában legyen, mire autóba ül.

A tengerentúli (abban az időben Champ Car néven futó) sorozat 2003-as bajnoka közel nyolc évvel ezelőtt hagyott fel a versenyzéssel, azóta csak hébe-hóba indult néhányszor sportautó, Super Truck, Trans-Am és SVRA futamokon. Tracy a mai napig a tíz legeredményesebb IndyCar versenyző közé tartozik 31 futamgyőzelmével. A Formula-1-ben Robert Kubicát, Ausztráliában Paul Tracyt láthatják a nézők nagy visszatérőként idén.

Most váratlan lehetőséget kapott a sorstól, amit igyekszik is megragadni. Az ötvenedik életévét betöltő kanadai megerősítette, hogy a Bathurst 12 órás versenyen egy 615 lóerős Ford Mustang volánjánál tér vissza a MARC team színeiben beugróként, a sérült Boris Said pótlására kérték fel. Csapattársai lesznek Paul Morris (a csapattulajdonos) és Keith Kassulke is.

Tracy rá is pörgött a versenyre, kemény fizikai felkészülést végez. „Szeretném megköszönni Leigh Diffey-nek (az NBC Sports műsorvezetőjének), hogy beajánlott Paul Morrisnak, így létre jöhetett a megállapodás. Meglehetősen váratlanul ért, előtte egyáltalán nem terveztem versenyezni 2019-ben” – idézi Paul Tracyt a Motorsport.com szakoldal.

Tracy sosem volt nádszál, most a visszatérés miatt keményen edz


„Nagy lehetőség a sportág legendájával együtt versenyezni, Morris az ausztrál sportautózás hőse, minden kategóriában nyert Bathurstben, amiben csak elindult. Most is arra számítunk, hogy felettébb versenyképesek leszünk, a kategóriagyőzelmet tűztük ki célul.”

Tracy mindig is az egyik legtestesebb versenyző volt a nyitott karosszériás sorozatokat tekintve (annak ellenére, hogy elképesztő mennyiségű edzést végzett aktív korában), visszavonulása óta pedig alaposan fel is szedett magára. Éppen ezért egy ideje ismét a tornatermek rendszeres látogatója, hogy minél fittebben ülhessen volán mögé a jövő hónapban.

„Az erőnlét lebeg leginkább a szemem előtt. Még van néhány hét a felkészülésre, nagy izgalommal tértem vissza az edzőterembe úgy, hogy valódi céllal edzhetek. Alig várom, hogy újra láthassam ausztrál barátaimat. Bathurst könnyen lehet, hogy csak a kezdete lesz egy zsúfolt, 2019-es versenynaptárnak számomra, köztük van egy befejezetlen ügyem is. Maradjatok velem!” – hintette el Tracy, hogy máshol is tervez rajthoz állni idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: